Hovardaca verilen imarlar hepimizin yaşamını tehlikeye atıyor

Son yıllarda İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde halkın ruh ve beden sağlığını bozan devasa yapılara bugüne kadar olmayan loskaysonlarda imar izni verilmesi bizi sürekli şaşkına uğratıyor.

İstanbul Times Haber Merkezi 

İstanbul Trafiği Zaten Perişan Yeni devasa yapılar bunu daha da kötü yapacak

Yayın grubu olarak imkanlarımızın ölçüsünde İstanbul’a karşı yapılan İmar çılgınlığı karşısında halkın daha sağlıklı bir yaşam sürmesi adına elimizden gelen tepkileri kamuoyuna duyurmaya çalışıyoruz.

İşte Bahçelievler Belediyesi İmar Müdürlüğüne sorduğumuz sorular:

BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI  İMAR MÜDÜRLÜĞÜ

İlçe sınırlarınız içinde inşaata devam eden Memorial Hospital ile alakalı bazı sorularımız olacak. Bilgi edinme yasası kapsamında sorularımıza hem e mail hem de yazılı olarak cevap vermenizi arz ederiz.

1.Memorial Hospital’in yapıldığı yerde daha önce  CARFOURSA’ya verilen imar zaten trafik  sirkülasyonu  açısından sakıncalı iken bu sefer daha YOĞUN bir inşai faaliyete neden izin verildi ?

 2-Şu an verilen imar öncekinin ne kadar büyüklüğündedir ?

 3-Yeni yol yapılmadığı için zaten felç olan trafiğe bir de hastanenin oluşturacağı yoğun trafiğin eklenmesi neticesinde zaman kaybı  yaşayacak sürücüler için  neler söylenebilir ?

 4-Memorial Hospital’e izin verilmesi anında belediyenize siyasi baskı oldu mu ?

 5-Belediye olarak ilçe halkının hakları adına bu şekilde bölgeyi felç edecek bir  projeye izin vermemek adına ne tür bir çalışma yaptınız ? 

6-Firma’nın vergi harç olarak Belediyenize yatırdığı para ne kadar dır ?

 7-Sabancı ve Memorial gibi iki güçlü kuruluş yerine sıradan bir vatandaş aynı  arsanın sahibi olsaydı bu şekilde bir imar verilecek miydi ?

 9-Memorial Hospital’in yapıldığı yerde yol genişleme çalışması ve yeşil alan yapılsaydı bu halkın yaşamı adına daha sağlıklı bir çalışma olmaz mıydı ?

 10- Projenin kamuya ve halka sağaldığı faydalar nelerdir ?

 Saygılarımızla

İstanbul Times Yayın Grubu

ÇETİNER RADYO TELEVİZYON GAZETECİLİK

YAYINCILIK SANAYAİ TİCARET  ANONİM ŞİRKETİ

 

 

HÜSEYİN ÇETİNER

Gazeteci –Yazar-Tv programcısı                                                  7 Mart 2016

 

 

Editör: TE Bilisim