İşimiz gereği İstanbul’un 39 ilçesine gider geliriz. Bir çok belediye başkanı ile alakalı halk ile sohbet ediyoruz. Aynı çalışmaları Beylikdüzü ilçesinde de yaptık. İlçe halkı başkanını seviyor ve destekliyor.
Birkaç gün önce Ak Parti Beylikdüzü İlçe belediye başkan adayı sayın Mustafa Necati Işık Basın mensupları bir araya geldiği toplantıda Ekrem İmamoğlu ile alakalı o kadar olumsuz cümle kurdu ki bende Ekrem İmamoğlu’nun Basın danışmanı sayın Melike Damla Esen Hanımefendi ile yazıştım. Bu iddialara karşı neler söyleyeceksiniz dedim.
Ak Parti Beylikdüzü belediye başkan adayı Mustafa Necati Işık İmamoğlu Belediyeyi 100 milyon lira borç ile devir aldı şu an bu borç 500 milyon oldu iddiasında bulunmuş idi…
Sayın Ekrem İmamoğlu Belediyeyi ne kadar borç ile devir aldı şu ne ne kadar borcu var ?
Bu konuda tüm bilgiler şeffaf bir şekilde web sitemizde yayınlanmaktadır. Detaylarını linkten inceleyebilirsiniz ;
https://www.beylikduzu.istanbul/icerik/stratejik-plan-ve-raporlar
2-İlçe halk denizden yararlanamıyor iddiası vardı neler söylemek istersiniz ?
İstanbul genelinde sahil şeritleri İBB yetkisindedir. Beylikdüzü Belediyesi, tüm engellemelere rağmen Beylikdüzü halkını denizle buluşturmaktadır.
Sahil şeridinin düzenli olarak çevre düzenlemesi, yeşil alan bakımı, alt yapı çalışmaları, çeşitli etkinlikler gibi birçok hizmet belediyemizce düzenli olarak verilmektedir.
Örnek haberlere linkten erişebilirsiniz.
https://www.beylikduzu.istanbul/proje/819/beylikduzu-sahilinde-yaz-cok-guzel-geciyor
https://www.beylikduzu.istanbul/proje/889/olta-balikcilari-beylikduzu-sahilinde-yarisacak
https://www.beylikduzu.istanbul/proje/802/beylikduzunde-deniz-kiyisi-temizlendi
https://www.beylikduzu.istanbul/proje/480/beylikduzu-sahilleri-sahil-koruma-botu-ekiplerine-emanet
https://www.beylikduzu.istanbul/proje/471/triatlon-avrupa-kupasi-beylikduzunde-basladi
3-İmamoğlu döneminde 12 kattan fazla kaç tane bine yapıldı ?
İmar planları onayı İBB Meclisi yetkisindedir. Beylikdüzü İlçesinde 3 ana plan onayı mevcuttur.
Bunlar 21.01.2007 tarihli Kavaklı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, 09.06.2011 tarihli Gürpınar 3 etaptan oluşan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 16.02.2004 tarihli Yakuplu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı şeklindedir.
Özetle Beylikdüzü’nde yapı ruhsatları 2014 yerel seçimleri öncesi düzenlenmiş; sonrasında da yapımı devam etmiştir.
Yol kotu üstü kat sayısı 12 kat ve üzeri parseller bulunmaktadır. Ancak İmamoğlu döneminde imar planlarında bir artış söz konusu olmamıştır.
4-Beylikdüzü'nün girişinde ilçenin imajını bozan GÜL Yapının binası ne zaman be hangi parti döneminde yapıldı kaç katlı ?
Beylikdüzü’nün girişinde Gül İnşaatın Projesi olan 759 ada 1 parsel Yakuplu İlk Kademe Belediye Başkanlığınca 23.11.2007 tarihinde AK Parti döneminde ruhsatlandırılmıştır.
5- Çevre,şehircilik veya TOKİ tarafından Beylikdüzünde izin verilen yüksek bina var mı ?
Bu sorunun cevabı ikinci soruda verilmiştir.
6- İmamoğlu 5 sene boyunca ne kadar yeşil alan park ve çevre düzenlemesi yaptı ?
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevi devraldığında 6 m2 olan kişi başına düşen yeşil alan oranını 4 yılda 9.5 metrekareye çıkarmıştır. Hedef 2030 vizyonunda kentte kişi başına düşen yeşil alan oranının 16.5 olmasıdır. Bu rakam Avrupa standartlarının da üzerinde bir rakamdır.
İmamoğlu, bittiğinde toplamda 1 milyon metrekare alana sahip olacak Yaşam Vadisi Projesi’nin 1.ve2.Etaplarını kente kazandırarak toplamda 584.331 metrekarelik yeşil alanı sadece vadiyle kente kazandırmıştır. 2014-2018 yılları arasında;
-Toplamda 637.592m2’lik 38 adet yeni park yapıldı
-3.663m2’lik 7 adet cep park yapıldı
-228.503m2’lik 22 adet parkın revizesi yapıldı
-10.060m’lik 21 adet çok amaçlı sahanın yapımı ve revizesi yapıldı
-5 adet hayvanlar için pati park yapıldı
-25 adet hobi bahçesi yapıldı
-İlçedeki tüm devlet okulları, sağlık ocakları, muhtarlıklar ve kamu binalarının bakım ve peyzaj düzeni de Belediyemizce yapılmaktadır.
7-Ak parti adayı Mustafa Necati Işık Yaşam Vadisinin inşaatına Ak Partili Belediyesi döneminde başlandı İmamoğlu bitirdi ama Yaşam vadisinin başına da kendisine bir avm yaptı iddiasında bulundu neler söylemek istersiniz...
Ne yazık ki var olmayan bir projeyle yola çıkılmıştı. Bizden önceki dönemlerde “Yeşil Vadi” olarak adlandırılmış alan projeleri hazırlanmıştı ve projeler hem uygulanabilir değildi hem de uygulanmamıştı. Bir kısmına “Yeşil Vadi” olarak başlanmıştı ama biz bu kente Yaşam Vadisi’ni kazandırdık. Yıllardır kangren haline gelmiş bir türlü bitirilemeyen bir projeydi.
Biz seçim öncesinde birinci işimizin Yaşam Vadisi’ni hayata geçirmek olduğunu belirtmiştik. Beylikdüzü’nün bu yoğun kentleşmeye karşı Yaşam Vadisi gibi bir alana çok ihtiyacı olduğunu biliyorduk ve tüm dikkatimizi, bu projeyi gerçekleştirmek üzerine yoğunlaştırdık.
Yaşam Vadisi’ni Beylikdüzü Belediyesi’nin birinci projesi haline getirmek, halkın ihtiyaçlarını doğru tespit etmek ve bunu sahaya yansıtmak prensibiyle hareket ettik.
Önce mülkiyetle ilgili sorunlara eğildik ve bu sorunları gidermek için bir zaman tanımladık. Ardından bir proje süreci başlattık. Yetkin akademisyenler ve Beylikdüzü Belediyesi’ndeki çalışma arkadaşlarımızla birlikte çok güzel bir proje ortaya çıkardığımızı düşünüyorum. Finansman modelini de kendi öz kaynağıyla çözerek Yaşam Vadisi ile ilgili tüm engelleri ortadan kaldırmış olduk.
Şu an Yaşam Vadisi’nin üst kısmında hafriyat kısmı alınmış 13 dönümlük bir özel mülkiyet var ve orada tek katı tamamen toprak altında kalmak üzere bir kapalı otopark projemiz var. Üstünü spor alanları ve etkinliklerin yapılacağı bir alanla insanların ve kamunun kullanımına kazandıracağız. Yaşam Vadisi’nin 1.etabında yaklaşık 37 dönümlük alanı kamunun bir kuruşunu harcamadan belediyenin lehine kazandırmış bir ekibiz.
Değerli okurlarım,
Seçimde farklı partinin adayı da olunsa doğruları olduğu gibi söylemek gerekir. Artık halkımız enkaz edebiyatına pirim vermiyor.
Ben Mustafa Necati Işık başkanımım yerinde olsam şöyle derim “ Ekrem İmamoğlu 5 sene boyunca ilçeye hizmet etmek istedi. Ancak bana göre bu hizmet yeterli değildi ben daha fazlasını yapmak için sizden destek istiyorum. Ben başkan olursam şunları veya bunları yapacağım demesi gerekir.
İBB‘nin yetkisinde olan sahillere ilçe belediye başkanı bir şey yapmadı, Borcu 100 milyondan 500 milyona çıkardı ilçeyi betona teslim etti, çok şükür iyi ki müteahhit değilim demekle halktan oy alamazsınız.
Bu seçim çok kolay geçmeyecek ?
Türkiye tarihinde başbakanlık yapan birinin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olup olmadığını bilemiyorum .
Halk tabiri ile Erdoğan İstanbul’u çantada keklik görseydi TBMM başkanı olan sayın Binali Yıldırım’ı İstanbul’da aday yapmazdı.
Çarşı pazarı geziyoruz fiyatlar el yakıyor. Bunu hepimiz günlük hayatımızda yaşıyoruz.
Geçen sene ofisimde aynı elektriği yakıyordum en fazla 130 TL gelirken kış ayında bu ayın faturası 354 TL gelmişse siyasiler bana ne dersen desin ben kendi faturamı bilirim.
İktidarları değiştiren durum yaptıkları veya yapamadıkları baraj ve köprüler değil MUTFAĞIN boş veya dolu olmasıdır.
İstanbul Times Tv Özel YouTube olarak zaman zaman semt pazarlarına giderek vatandaşın nabzını tutmaya çalışıyoruz. Hiç birinde fiyatlar normal dediklerini görmedik.
Marketleri suçlamak çözüm değil…
Bakınız son 15 yılda insanlar tarım ve hayvancılık yapmak yerine şehirlere göç eder oldu. Köyde yaşayanlar bile tavuk ve inek beslemek yerine şehirden yumurta ve süt alır oldu.
Çünkü yem fiyatları pahalı. Tavuğa pahalı yem alıp vermektense 10 TL ye 30 yumurta almak köylü için daha kolay geliyor. Ha keza her gün pahalı yemden ineğe vermek ve bakımını yapmaktansa 10 liraya 4 litre süt almak daha kolayına geliyor.
Tarım politikası sakat olduğu için sağan eken üretici çok oldu mu Soğan’ın kilosu 0.50 kuruş az oldumu 7 TL oysa tarım bakanlığı planlama yapsa ülkemize lazım olan soğan miktarı ve ihracat için bizim... kadar ürün üretirsek üretici bunu 1.50 liradan satar tüketici de 2.50 liradan tüketmeli der plan proje yaparsa 81 ilde kim ne ekecekse onu bilse tarım bu rezil durumda da olmazdı.
Özetle bu seçimde pahalılık sandıklara yansıyacak. Bakanlar suçu marketlere ve toptancılara atıp ürünleri stok ediyorlar diyerek bir yere varamazlar.
Son söz Beton Ekrem diyenleri insafa davet ediyorum. Eğer birilerine beton ismi verilecekse Çevre ve Şehirlik Bakanlarına, TOKİ başkanlarına, Emlak Konut Müdürlerine ve Yüksek imarları veren Büyükşehir belediye başkanlarına BETON demek daha doğru olur.
Yazacak daha çok şey var ama bu kadarı ile iktifa edelim.
İstanbul Times / 23 Ocak 2019 / Hüseyin Çetiner