Meclis Başkan Vekili Temur Akçiçek’in yönettiği toplantıda tüm meclis üyeleri de hazır bulundu.Esenyurt Belediyesi 2013 Eylül ayı iki oturumlu meclis toplantısında görüşülen 14 gündem maddesi içinde sportif faaliyetlere ve spor kulüplerine destek amaçlı olan 3’ncü madde dikkat çekti.Akboğa, ‘Genç nüfusu spora teşvik ediyoruz’

Meclis toplantısının 3’ncü gündem maddesi olan sportif faaliyetlere ayrılan bütçe hakkında, BDP gurup sözcüsü, Arzu Moco’nun sorularına AK Parti grubu adına Mustafa Akboğa yanıtladı.Belediye yasasının 14 / B bendinde, amatör spor kulüplerine yardımla ilgili konuyu özetleyen Akboğa, “Esenyurt ’ta büyük bir genç nüfus mevcuttur. Bizler Esenyurt Belediyesi olarak gençliğe yönelik yaptığımız büyük yatırımlarla geleceğimizi hazırlıyoruz. 

İlçemizdeki amatör spor kulüpleri düşük bütçeleri ile ayakta durmaya çalışıyorlar. Bütçe gelirinin hiç olmadığı gençlerimize, amatör spor kulüplerimize hem yasa gereği hem de misyonumuz gereği destek sağlamak bizim üzerimize vazifedir. Amacımız Esenyurt’daki genç nüfusu sportif faaliyetlere teşvik edip zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaktır” dedi.

Amatör Spor Kulüplerine yardım yapılmasına ilişkin 3’ncü gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Eylül Ay’ı 2’nci meclis toplantısında, Esenyurt ‘ta kamulaştırma çalışmaları ve Belediye bütçesi, üzerinde durulan diğer gündem maddeleri oldu.Yeni okullar için Başkan’a yetki verilecekMuhalefet grubu tarafından yöneltilen sorulara AK Parti adına Mustafa Akboğa ve Emin Batmazoğlu, yasa ve tüzük gerekliliklerine göre hareket edildiğini belirterek, hiçbir vatandaşın mağduriyet ve sıkıntı yaşamaması için çok dikkatli ve özverili çalışıldığına dikkat çektiler. Kamulaştırmaya ilişkin hukuk komisyon raporu, Necmi Kadıoğlu ve Hakan Şükür Stadyumu’nun Maliye Hazinesine devredilmesi, Esenyurt İstiklal Mahallesi, Örnek Mahallesi ve Yeşilkent Mahallesinde okul yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi üzerinde konuşulan maddeler oldu. 

Esenyurt Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında maddelerin büyük bir bölümü oy birliği ile kabul edilerek toplantı sona erdi. Kulüpler Birliği teşekkür ettiMeclise izleyici olarak katılan Esenyurt Kulüpler Birliği yöneticileri, meclis toplantısı ardından spor adına güzel bir karar çıktığı için Meclis Başkan Vekili Temur Akçiçek ve meclis üyelerine teşekkür ederek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.