Kartal Belediyesi ve Maltepe Üniversitesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteler Arası Tiyatro Festivali, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Yusuf Karakaş

3. kez düzenlenen ve sunuculuğunu Emin Maltepe'nin yaptığı Türkiye Üniversiteler Arası Tiyatro Festivali’nin ödül töreni, genç tiyatrocuların heyecanı ve coşkusuna sahne oldu. Ödül törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Tozkoparan ve Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi eski Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday adayı Gülcemal Fidan, Kartal Belediye Meclisi üyelerinin yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Ödül gecesinde emektar tiyatrocu Sumru Yavrucuk’a da ‘Tiyatro Başarı ve Onur Ödülü’ verildi.

Tören öncesi İstanbul Times Gazetesine konuşan Usta sanatçı Sumru Yavrucuk, festivalde gençlerle beraber olunca kendi gençliğine döndüğünü söyledi. Lise yıllarında tiyatro ile tanıştığını söyleyen Yavrucuk, ’’Aslında ortaokul sıralarında bir müsamere ile sahneye çıkmıştım. ‘Akıl verme kurumu’ diye bir oyundu hiç unutmam. Ondan sonra sahne dışında hiçbir yerde mutlu olamayacağımı, var olamayacağımı anladım. Sanat ve oyuncuyu tanıştıran bir alandır tiyatro. Son üç yıldır baktığımızda tiyatroya ilgi gözle görülür bir şekilde artıyor. Sanırım televizyonlardan biraz sıkıldı gençler. Kendilerini ifade etmek için gidecekleri ilk yer tiyatro oluyor’’ dedi.

3 yıldır devam ettiği tek kişilik oyun olan ‘Shirley’in gelecek yıl 4.sezona gireceğini ifade eden Yavrucuk, şuana kadar 300 oyun oynadıklarını ve yeni sezon öncesi kendisini bekleyen projeleri olduğunu fakat henüz netleştirmediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim