İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), gelenekselleşen “CRR Caz Şubatı” programının dördüncüsünde caz müziğinin usta sanatçılarını ağırlayacağı yedi konser programı ile İstanbullu cazseverleri buluşturacak.

 

“CRR Caz Şubatı” programının dördüncüsü, kuzey cazının iki dev ismi Terje Rypdal ve Ketil Bjornstad’ın birlikte verecekleri konser ile 13 Şubat Pazartesi günü 20.00’de başlayacak. Caz ve rockı harmanlayarak yaptığı müziğiyle dünyada eşi benzeri olmayan gitarist ve besteci Rypdal ile modern caz dünyasının sevilen ismi piyanist ve besteci Bjornstad’ı aynı sahnede buluşturan bu konser programı dinleyicilere güzel bir gece vaat ediyor. Bu iki büyük Norveçli müzisyenlerden önce sahneye İngiltere’nin yaşayan en önemli avangart müzisyenlerinden Fred Frith grubu ile birlikte çıkacak. Birçok enstrümana olan hâkimiyeti ve doğaçlama yeteneği ile adından söz ettiren Frith’e alanlarında saygın iki müzisyen olan bas gitarist Jason Hoopes ile perküsyonist Jordan Glenn eşlik edecek.

 

CRR Caz Orkestrası’nın şefi Nail Yavuzoğlu, 14 Şubat Salı ve 19 Şubat Pazar günleri 18.45-19.30 arasında CRR fuaye alanında bas gitarıyla kendi eserlerinden oluşan repertuvarı ile cazseverlere müzik dinletisi sunacak.

 

Uluslararası caz festivalleri ile önemli konser salonlarının aranan isimlerinden İtalya sanatçı Roberta Gambarini, 14 Şubat Salı günü 20.00’de CRR sahnesinde sanatseverler ile buluşacak.

Cazın efsane piyanisti ve bestecisi Hank Jones ile kaydettiği ‘’You Are There’’ isimli düet albümü ile büyük beğeni kazanan Gambarini, seçkin bir repertuvarla karşınızda olacak.

 

Alanında uzman müzisyenlerden oluşan CRR Caz Orkestrası, şef Nail Yavuzoğlu yönetimde 17 Şubat Cuma günü CRR’ye geliyor. Ülkemizi caz müziği alanında başarılı bir şekilde temsil eden ve dünyanın en prestijli müzik okullarından Berklee College of Music’in vokal performans bölümüne kabul edilerek buradan özel başarı ödülüne layık görülerek mezun olan Meltem Ege’nin de solist olarak katılacağı program, 20.00’de gerçekleşecek.

 

İtalyan cazını tek başına uluslararası sahneye taşımayı başaran trompetin dünyaca ünlü ismi 77 yaşındaki Enrico Rava’nın dörtlüsü ile 2016’da Bremen Caz Ödülü’nü alan modern caz sahnesinin çarpıcı ekibi Trio Elf, 18 Şubat Cumartesi günü CRR sahnesinde buluşuyor. Müzik kariyerleri göz kamaştıran Enrico Rava, Francesco Diodati, Gabriele Evangelista ve Enrico Morello’dan oluşan Enrico Rava New Quartet ile uluslararası üne sahip müzisyenler  Gerwin Eisenhauer, Walter Lang ve Gerwin Eisenhauer’in yer aldığı Alman caz grubu Trio Elf’i bir araya getiren bu konser, 20.00’de başlayacak. Yaratıcı müzikleri ve güçlü melodileri ile göz kamaştıran caz dünyasının usta müzisyenleri, İstanbullulara unutulmaz bir gece yaşatacak.

 

35 yılı aşkın müzik kariyerine 24 albüm sığdıran ve 70’lerden beri çağdaş müziğe yön veren saksafonculardan biri olan David Sanborn, 19 Şubat Pazar günü CRR 4. Caz Şubatı kapsamında İstanbul’a geliyor. Albümleriyle altı kez Grammy ödülü alan David Sanborn, sınırları zorlayan performansıyla 20.00’e dinleyicilerinin karşısında olacak.

 

Müziğimizin geleneksel kalıplarını Batı müziğinin ritim anlayışlarıyla birleştirerek bir dünya müziği yaratmak fikriyle kurulan ve Türkiye’nin en iyi müzisyenlerini bir araya getiren Hijazz, 20 Şubat Pazartesi günü müzikseverlerin karşısında olacak. Piyanoda Artun Sürmeli, basta Eylem Pelit, davulda Volkan Öktem, gitarda Ercument Ateş, trompette Şenova Ülker, yaylı tanbur ve gitarda Birol Yayla, neyde  Şenol Filiz, saksafonda Levent Altındağ, trombonda Aycan Teztel ile gazelhan Mehmet Kemiksiz’i bir araya getiren ve geçmiş ile gelecek arasında kurulan bir köprü niteliğindeki Hijazz Project, geniş bir repertuvarla 20.00’de sahnede olacak.

 

CRR 4. Caz Şubatı, Türk müziğinin kıymetli seslerinden usta sanatçı Zerrin Özer ile Jazz Band’i aynı sahnede buluşturacak “Dünden Bugüne” konser programı ile son bulacak. 40 yılı aşkın sanat yaşamında müziğin farklı alanlarında eserler seslendiren ve çıkardığı albümlerle birçok ödüle layık görülen Özer’in Jazz Band ile birlikte vereceği bu konser, 20.00’de başlayacak.

 


 

Editör: TE Bilisim