Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesini kaybettiği zaman Türkiye'yi kaybedeceğini çok iyi biliyor.

İşte İstanbul'u kaybetmemek için bir çok çare ve girişimi son bir senedir deniyor. 

Olarak Kadir Topbaş'ı görevden aldı. Daha sonra İstanbul'un en büyük seçmenine sahip olan Esenyurt Belediye başkanı Necmi Kadıoğlu'nu görevden aldı.

Yerel yönetim seçimlerine sayılı aylar kala' da eski İstanbul teşkilat başkanları olan Metin Külünk'e Belediye ve teşkilatları denetleme görevi verildi.

Diğer bir eski İstanbul il teşkilat başkanı olan İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç'ı genel merkez teşkilat başkan yardımcılığı görevine getirdi.

Bu iki görevlendirme iyi okunduğu zaman İstanbul'a ne kadar önem verildiği ortaya çıkar.

CHP' İnce'nin Olağanüstü Kongre talebinden sonra ikiye bölündü

CHP'de Kongre krizi olmadan önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını alacağına ciddi olarak inanmıştı.

Gerekçe olarak da Küçükçekmece, Eyüp, Esenyurt, Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerinde Ak Parti'yi zorlayacağını iddia ediyordu.

Ancak Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı iken Kılıçdaroğlu'na karşı artık hiç bir yere aday aday olmayacağım açıklaması yapmasına rağmen kısa süre içinde U dönüşü yaparak ben istemiyorum ama arkadaşlar olağanüstü kongreye gitmek için yeterli delege sayısını toparlarsa da seyirci kalmayıp başlarına geçerim açıklaması yaptıktan sonra CHP içinde bir güç kaybı ve ikiye bölünmüşlük hakim oldu.

Halkımız ABD ve İsrail'in Türkiye'yi Ekonomik Ambargo ile vurma girişimi karşısında Ak Partiye desteğini attırdı

Ak Parti Genel başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomi iki ay içinde rayına oturacak açıklamasının altında erken seçim olabilir iması alıyorum.

Hatırlayın Ak Parti girdiği hiç bir seçime her şey güllük gülistanlık iken girmedi.

Kimi seçim öncesi ya dış müdahale yada bazı dış destekli iç müdahaleler varken girdi.

Ak Parti 'ye karşı ne kadar iç ve dış müdahaleler olduysa da hepsinden güçlenerek çıkmasını başardı.

Burada girdiği 12 den fazla seçimde önüne çıkartılan engelleri teker teker anlatarak zaman harcamak istemiyorum. Merak edenler arşivlere gidip bakabilirler.

Yerel Seçimi Erkene Almak Ak Parti'nin Lehinedir

Neden böyle bir şey dedim diye merak ettiniz değil mi hemen açayım.

Ak Parti'nin yerel seçimlerde en büyük rakibi olan CHP karpuz gibi ortadan ikiye bölünmüş durumda. Kılıçdaroğlu ve İnce taraftarları şeklinde.

Kılıçdaoğlu taraftarları yerel seçimde başarılı olup İnce taraftarlarının eleştirilerinden kurtulmak için bir çaba' nın içinde olsa da İnce taraftarları da çalışmayarak Kılıçdaroğlu ekibi kötü bir sonuç alsın ki bizde bakınız işte olağanüstü kongre yapıp İnce'yi seçseydiniz bu sonucu yaşamazdık demek için pusuda bekliyorlar.

MHP Lideri Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı Yerel Seçimde de Devam Edecek Dedi

Ak Parti MHP'nin başkanlıkları olan Manisa,Mersin,Adana ve diğer Büyükşehir'deki adaylarına destek verecek.

Buna karşın Ak Parti İstanbul ve Ankara başta olmak üzere MHP'nin adayının seçilme şansı olmayan yerlerde desteğini isteyecek.

Zaten daha iki gün önce MHP lideri Devlet Bahçeli bir açıklama yaparak Cumhur ittifakı yerel seçimde de sürecek dedi.

Bahçeli hızını alamayarak öyle bir düzenleme yapılmalı ki HDP' liler hiç bir yerde başkanlık kazanmazsın türünde de bir açıklama yaptı.

  1. HDP şu an sesini çıkaramayacak kadar zor durumda. Ağzı laf yapan adamlarının çoğu cezaevlerinde.

İyi Parti zaten bir sonraki seçimde barajı aşıp aşmayacağı berrak değil.

Siz olsanız bu şartlar altında yerel seçimi erkene alırmısınız almazmısınız ?

Ben Erdoğan'ın yerinde olsam alırım. Çünkü seçime en hazır parti Ak Partidir.

Almazsanız CHP'nin 31 Mart 2019' a kadar kendi içinde bir uzlaşıya varıp bugünkü ikiye bölünmüş halinden kurtulma şansı var.

HDP' nin biraz daha toparlanma şansı var. Türkiye'nin yakın zamanda ödeyeceği iç ve dış borç için yüksek bir faiz oranı ile borçlanması söz konusu olmadan yerel seçimi 3/4 ay erkene alması bir çok yeri kaybetmemesini sağlayabilir.

Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi havayı en iyi koklayan lider olduğuna şüphem yok.

ABD ve İsrail zalimlerinin aniden artırdıkları döviz kurlarının zarar ettirdiği firmalar ya küçülmeye gidecek ya kapanacak...

Şu an her ne kadar döviz yüksek seçime girmez dense de bu ani kur dalgalanmalarından önce zaten ciddi bir sıkıntı içinde olan inşaat şirketleri ve Fabrikaların 4/5 ay sonra küçülmeye gidecekleri, yani diğer bir deyişle işçi çıkaracakları bir ortamda hiç bir siyasi seçime girmek istemez.

Erdoğan'ı 25 senedir tanıyan bir kişi olarak benim 31 Mart 2019' da gördüğüm dezavantajları tabi ki Erdoğan'da görüyor.

İşte bu gerekçelerden dolayı güçlü bir şekilde tahminim odur ki yerel seçimler erkene alınabilir.

Tabi bizimkisi bu yazıyı yazdığımız an itibari ile söylediğimiz bir durumdur.

Yarın öyle bir gelişme yaşanabilir ki yazdıklarımızın uygulanma şansı olamaz.

Lakin hesap, kitap akıl ve mantık Ak Parti'nin ani bir erken seçime hazırlandığını bariz bir şekilde bize gösteriyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatape halkın emrinde

İstanbul'un en yeni ilçe başkanı hiç şüphe yok ki Necmi Kadıoğlu'nun zorunlu istifasından sonra Ak Partili meclis üyelerinin ittifakı ile seçilen Ali Murat Alatepe' yi seçildiği günden beri yakından takip ediyorum.

Halkı dinlemesi, toplumun her kesimi ile yakından ilgilenmesi göreve gelir gelmez her yere "Emrinizdeyi Esenyurt"sloganını yazması başkanın samimi olarak çalışmalar yaptığını bir çok icraatinde gördüm.

24 Temmuz Basında sansürün kaldırılış yıl dönümünde basın mensuplarının davetli olduğu ve benimde katıldığım bir toplantıda başkan Alatepe aynen şunu söyledi.

Bir çok Caminin yapımına katkı sunduk. Bazı hayır sahiplerinin yaptıkları camilerde hayır sahiplerinin ekonomik durumlarından dolayı bazı aksamalar yaşıyoruz.

Biz Belediye imkanlarını daha çok okullara aktarmaya gayret ediyoruz.

Çünkü iki Müslüman bir araya geldiği zaman her yer cami vazifesi görür ama iki öğrenci bir araya gelince her yer okul olmuyor.

Bundan dolayı önceliğimiz hiç şüphe yok ki okulların olacaktır diyerek popülist bir yaklaşımı tercih etmemesi basın mensuplarının takdirini toplamıştı.

Bir gazeteci olarak biz sadece duygu, düşünce ve öngürülerimizi yazılarımıza taşıyoruz.

Tanıdığım bildiğim kadarı ile Ali Murat Alatepe'nin hem hizmet olarak hem de demografik yapı olarak Ak Parti'nin Esenyurt adayı olabilecek kalitede olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Şimdiden yerel yönetim seçimlerinin İstanbul'umuz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner - 3 Eylül 2018