Değerli okurlarım işimiz gereği her gün çok sayıda insan ile sohbet etme imkanımız oluyor.

Bir çok yerde “Hükümet Şehitler Arasında Ayrım Yapıyor” serzenişi ile sık sık karşılaşıyorum.

Bu serzenişler mutlaka Reis-i Cumhur ‘a ve Hükümet üylerine de iletilmiştir. Ancak bu konuda bir basın mensubu olarak bir kaç söz söylemem gerektiğini düşünüyorum.

Daha Önce Reis-i Cumhur 15 Temmuz’un sivil şehitleri ile alakalı yaptığı bir açıklamada şunları söylemişti:

Asker,Polis Köy Kurucuları ve diğer güvenlik konularında çalışma gösterirken şehit olan herkesin bizim başımızın üstünde yeri var. Ancak 15 Temmuz‘un sivil şehitleri evlerinden çıkmayıp mücadele etmeselerdi. Hiç bir şekilde kimse kendilerinden hesap soramazdı.

Oysa görevleri gereği ülkeyi savunmak zorunda olan güvenlik güçlerimiz zaten iş başı yaparlarken ettikleri yeminlerinde gerekirse vatan  savunmasında canlarını seve seve verebileceklerini ifade ederek iş başı yapıyorlar. Bu farktan dolayı 15 Temmuz şehitlerini biraz daha öne çıkardıklarını ima etmiş bunda art niyet aranmasın demişti.

Bütün şehitler sagıdeğer ve Hükümet nezdinde aynı haklara sahiptir

Bir basın mensubu olarak neden 15 Temmuz şehitleri daha çok gündemde dilimin döndüğü kadar anlatayım:

1-Bir gecede 250 tane,içlerinde silahlı polislerimiz olsa da daha çok silahsız ve vatanı darbecilere teslim etmemek üzere halkın evladı şehit edilmiştir.

2-Hükümet 15 Temmuz’da hayatları pahasına ülkelerini darbecilere teslim etmemek için direnen şehitlere,gazilere ve yakınlarına sahip çıkmasaydı 1923 den bu yana ülke için feda-i can eyleyen darbe daha doğrusu ABD,Almanya ,İngiltere ve İsrail'in destek verdiği işgal planı başarılı olsaydı muhtemelen bütün şehitlere ve yakınlarına tanınan bütün haklar zaten ayaklar altına alınmış olacaktı. Hükümet oyunun farkında olduğu için 15 Temmuz'da şehit edilenlere daha çok sahip çıkarak güzel bir çalışma yapıyor kanısındayım.

3-Direnmeleri sayesinde ülke işgale uğramamışsa elbette Hükümetin bu vatanperverlere gereken değeri vermesini gerektiriyor.

4-Bu durumda hükümetin diğer şehitlere değer vermediği anlamı yüklenmelidir. Teşpihte hata olmasın Hz.Ebubekir’de sahabedir Hz.Hamza’nın şehadetine sebep olan ama daha sonra Müslüman olduğu halde o da sahabeler arasına katılan Hz.Vahşi ile derecesi aynıdır denebilir mi ?

Elbette ki derece farkı olmaldır. Bu benzetmem de sakın 15 Temmuz şehitleri diğerlerinden daha önemlidir tezi çıkarılmasın.

15 Temmuz 2016 ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Hükümetin,basının ve halkın bu güne ve bu günde şehit olan 250 vatan evladına sahip çıkması gölgelenmeye çalışılması doğru değildir.

Ebette Bedir’de,Uhud’da,Hendek’te,Malazgirt’te,İstanbul’un fethinde,Çanakakle’de ,Dumlupınar’da din için,ülke için bayrak için şehit olanların önemi yok demek mümkün değildir. Bugünlere gelmemizde burada saydığımız ve sayamadığımız savaşlarda şehit olan herkesin emeği var. BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’tan rahmet dilerim.

15 Temmuz’un acısı henüz taze ve 250 şehidin aynı anda olması ve ülkenin işgal edilmeye çalışılması bu olayı daha çok kamouyu gündemine getiriyor.

İşin diğer bir tarafı dünyanın en kudretli devletlerinin KULLANDIĞI FETÖ terör örgütü’nün tehlikesi henüz geçmemişken hükümet ve ülke için HALKIN desteğinin hayat memat meselesi olduğu bir dönmede Hükümetin halka“ Bu ülkenin askeri ve polisi var kim size dışarı çıkın darbeciler ile mücade edin“ demesini mi bekiliyoruz arkadaşlar. Hükümet ve ükenin en önemli güvecesi vatanını savunan  halkın olması.

Adamlar 40 yıldır içten içe çalışmış ve 350 generalimizin % 60’ını bir şekilde kontrollerine almışlar. Hükümetin yapacağı en önemli şey ülkesi için canını veren şehitlerine sahip çıkamsı gerekir ki geride kalanlar babamız,eşimiz,oğlumuz,abimiz kardeşimiz bu ülke için şehit oldu ama devletimiz de her şekilde bizim yanımızda böyle bişr şey olursa bu seferde bizde canımızı veririz dedikleri zaman darbe heveslileri 3/5 bomba attığımız zaman bu halk dağılacak biz de istediğmizi İDAM ederiz,istediğimizi zindanlara tıkarız, istediklerimize de her türlü zulmü yaparız dememeleri gerekir.

Kafirler ve işbirliçileri plan yaparken bizimde eli bağlı durmamamız gererekir.

Dünya bir olmuş ülkemizin üstüne gelirken bizlerinde birbirinden farklı eylem ve söylemler geliştirmemizin vakti artık geldi.

Eski Türkiye’nin olmadığını bir şekilde ülke düşmanlarına göstermemiz gerekir.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner 16 Temmuz 2017