Bu satırların yazarı bir fakir olarak 6 Şubat 2008’yılından bu yana Gazetemizin haberleri için bizzat kendim halkın içindeyim.

Yani sokaktayım,caddedeyim,mahaldeydim, ilçelerdeyim ve illerdeyim.

Son bir yıldır kiralar,gıda fiyat artışları,konut fiyat artışları halkı canından bezdirdi.

Aşırı derece Ak Partiye bağlı olan ve 24 saat A Haber ve benzeri hükümet yanlısı televizyon kanallarını ve diğer yayın mecralarını izleyenler hariç halkın geniş bir kesimi başımızda bu hükümet varsa ve bugün bir çok konuda sıkıntımız var ise bunun ilk sorumlusu hükümettir diyor.

Evet dünyada bir sıkıtı var ancak bizdeki atış oranları onlardan kat be kat daha fazla olduğunu görüyoruz.

Elbette ki seçimlerin zamanında olması tercihimizdir. Fakat 24 Haziran 2018 genel seçimlerinden bu yana çok anormal bir süreç yaşadık.

Bütün dünyayı kasıp kavuran Pandemi salgın hastalık bütün ülkelerin dengesini etkiledi.

Ülkenin İktidar ve Anamuhalefet partinsinden olmak üzere 2 şer yeni parti kuruldu. Halkın barınma ve hayatını idame ettirmek için sahip olması gereken konut ve iaşe masrafları astronomik bir şekilde artış gösterdi.

Seçim bütün sorunlarımızı çözmezse de biraz nefes aldıracağı kesin gibi görünüyor. Ak Parti yeniden kazanırsa dünya ekonomi çevreleri halkının desteğini almış ve 21 yıldır iktidar olan Ak Partiye halkın desteği devam ediyor diyerek ön yargılarını biraz gözden geçirecek diye düşünüuyorum.

AK PARTİ İSTANBUL İL K BAŞKANI KABAKTEPE ÖNCEKİ DÖNEMLERDE BOZULAN DENGELERİ DÜZELTMEYE GAYRET EDİYOR…

Ak Parti’nin İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin eski il başkanı Bayram Şenocak döneminde bozulan bir çok dengeyi düzetmek için çabaladığını ilçe başkanlıklarına yaptığımız ziyaretler esnasında görüyoruz.

Merhum Kadir Topbaş’tan sonra İBB başkanlığına Erdoğan’ın talimatları gereğince meclis üyelerince oy verilen beşeri münasebetleri kötü,olan Mevlüt Uysal ile tecrübe eksiği olan il başkanı Bayram Şenocak’ın AK PARTİYE Verdiği zararı telafi etmek adına var gücü iler çaba sarf eden Kabaktepe ve yönetiminin çabalarını görüyorum.

Bu çabalar yeniden Ak Partiyi İstanbul’da birinci parti yapar mı yapmaz mı bilemiyorum.

Ancak bu çabaların başarılı olması için bazı şeylerin yapılması gerekir kanısındayım.

Örnek olarak 21 Yıldır istifade edilmeyen yerel basından yararlanmayı düşecek mi ?

Dernek –Vakıf ve TK’lara’a yeteri değeri verip fikirlerini dikkate alacak mı ?

YouTube siyasi sokak röportajları başta olmak üzere sosyal medyadan yararlanacak mı ?

Erdoğan’ın Kırgın ve küskün eski teşkilat mensuplarının gönlünü yapın ve desteklerini alın talimatları gereği bu konuda başarılı olacaklar mı ?

Edindiğim izlenimlere Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin ilk olarak 2023 genel seçimlerinde Partisini İstanbul’da birinci yapmak ve akabinde Mart 2024’de yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul’u yeniden İmamoğlu’nun elinden almak için ciddi bir strateji ortaya koymuş durumda.

Başarılı olup olmayacağı ise yapacağı çalışmalara bağlı olduğunu ifade etmek isterim.

Bu arada başta ülkemiz olmak üzere dünya Müslümanlarının mübarek kurban bayramını en kalbi duygularımla kurtlarım.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner