Platform başkanı Çetiner: Kazlıçeşme demek İstanbul ‘un Fethe açılan Kapısı demektir dedi

Geleceğim Zeytinburnu Platformu başkanı Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner bundan 564 yıl önce Çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet han İstanbul’u muhasara ettiği zaman 53 gün boyunca ordusu ile Zeytinburnu Kazlıçeşme’de ayak sürmediği yer kalmayacak şekilde askeri bir harekata kumanda etmiştir.

Biz de ecdadımızın bize bıraktığı tarihi mekanların turizme kazandırılması için yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ile beraber çalışıyoruz. İstanbul’un 564.fethi yıl dönümünü kutluyoruz dedi.

Geleceğim Zeytinburnu Platformu başkan Yardımcısı Müzeyyen Kurt ise şunları söyledi: “Fethin 564.yılı Türk İslam alemine kutlu olsun. Burada yani fethin başladığı Kazlıçeşme Fatih Camii önündeyiz. Buradan Fethi kutlamakla birlikte şunları ifade etmek isterim. Geleceğim Zeytinburnu Platformu düşüncesinin doğduğu yerdir. Platformun öncelikle amacı fethin ruhunu yaşatmak için bu bölgede Fethin ruhunu canlandırmak adına tarihi mekanlarımızın yerli ve yabancı turizme kazandırılması için elimizden gelen çalışmaları yapmak üzere emek harcıyoruz” dedi.

GZP yönetim kurulu üyesi Asuman Sula Durmuşoğlu’da şunları söyledi: Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul’u fethederek bir çağı kapattı yeni bir çağ açtı. Bir Trabzonlu olarak Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’un Fethi Trabzon’un fethi ile tamamlandı sözünü de burada ifade etmek isterim” dedi

GZP’nin diğer bir yönetim kurulu üyesi Kadir Şengül’de Geleceğim Zeytinburnu Platformu olarak güzel işler yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim