“Sarıyerli İsmet Sağlam Dünya rekoru kırdı.”

Gebze Kaymakamlığı, Gebze Belediyesi ile İlçe Spor Müdürlüğü'nün himayesinde gerçekleşen rekor denemesi sırasında İsmet Sağlam “Bloklar halinde zamana karşı mermerleri kırma denemesinde” rekor kırarak bir ilke imza attı.  

Aynı zamanda Taekwondo dünya rekortmeni olan Grand Master İsmet Sağlam, 14 saniye 04 salisede toplam 200 adet 70 cm uzunluğunda 7 cm genişliğinde ve 2,5 cm kalınlığında 20'şerli bloklar halindeki mermerleri zamana karşı kırma denemesinde başarıya ulaştı. 

Sağlam, Gebze Kaymakam'ı Salih Karabulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Sarıyer Taekwondo spor kulübü başkanı Şener Fındık, Sarıyer Taekwondo spor kulübü genel koordinatörü Ercan Acar ve Var mısın yokmusun yarışmasından tanıdığımız Tony ve çok sayıda davetlinin katıldığı rekor denemesini 14 saniye 04 salisede tamamladı. 

Gebze 6. Noteri Mehmet Ali Gündoğan şahitliğinde Guinness rekorlar kitabına girmeye hak kazandı. 

Gebze Kaymakam'ı Salih Karabulut ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, rekor denemesini başarıyla tamamlayan ve bu vesileyle Gebze'nin adını dünyaya duyuran İsmet Sağlam'a teşekkür plaketi takdim ederek, kupalarını verdiler.   

İsmet Sağlam, “Sarıyer Taekwondo Spor kulübü ile dünyaya adımızı duyurmaya devam ediyoruz. Yakında yetiştirdiğimiz sporcularda rekorlar kıracaklar.”dedi 

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’da, bu başarısından dolayı İsmet Sağlam’ı, makamında kabul ve tebrik ederek, ödüllendirdi. “Haberimiz olsaydı biz sponsor olurduk” şeklinde duygu ve düşüncelerini dile getiren Karaman, yeni bir dünya rekorunu da Sarıyer’de kırmasını istedi ve her zaman destekleyeceğini belirtti.

Ayrıca, İsmet sağlam tarafından yetiştirilen kızı Ebrar Sağlam’da ”Dünya Gençler Taekwondo Şampiyonu” olmuş ve hepimizi gururlandırmıştı. 
 

Nurettin Koç / İstanbul Times

Sarıyer İlçe Temsilcisi

Editör: TE Bilisim