Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Kent Konseyi’nin desteğiyle gerçekleştirilen, 7.Uluslararası Bilişimci Martılar Projesi Ödül Töreni, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katılımıyla yapıldı.
Koordinatörlüğünü Dr. Hayal Köksal’ın yaptığı “Nitelikli İnsan Yetiştirmek için SANAT GEREKLİ!” sloganıyla yola çıkan 2010 Bilişimci Martılar Projesi’nde, aralarında Hindistan’dan üç, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nden de bir İmece Halkasının yer aldığı projede, İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Muğla, Burdur ve Hatay’dan bu yıl toplam 20 Halka ve 200 öğrenci görev aldı.
İstinye’deki Enka Okulları İbrahim Betil Oditoryumu’nda yapılan ödül töreni öncesinde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu çok anlamlı projede, Ana Sınıfı’ndan üniversiteye birçok gençle birlikte olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Projede, insanlığın tarihi kadar eskilere giden sanatın, çağımızı ve geleceği belirleyen en önemli alanlardan biri olan bilişimle birlikte düşünülmesi ve değerlendirilmesini çok anlamlı buluyorum” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Genç, günümüzde, sanatın da bilişimin de yaşamımızın her alanını etkilediğini belirterek, “Önünüzdeki bilgisayarınızdan dünyanın en önemli müzelerini dolaşabiliyorsunuz, en önemli sergilerini gezebiliyorsunuz. Bu gerçekten dikkate değer bir durum. Projenin her aşamasında emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Sarıyer Belediyesi olarak görevlerinin burada bitmediğini vurgulayan Başkan Şükrü Genç, projeye desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.
Ödül töreni öncesinde, Yeni Delhi, Tekirdağ-Velimeşe, Hatay, Burdur, Muğla, İzmir ve İstanbul’dan katılan ekipler projelerini görsel bir şölen halinde izleyenlerle paylaştı.
Törene, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın, Belediye Meclisi Başkan Vekili Adnan Ayber, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, projeye katılan okulların öğretmen ve öğrencileri de katıldı.
Bilişimci Martılar Projesi Koordinatörü Hayal Köksal, projeyi uzun süredir başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, projenin bu yıl, martılarla özdeşleşmiş Sarıyer’de hayat bulmasının kendilerini daha da mutlu ettiğini belirterek, “Bir Martı uçuşu daha böylece tamamlandı. Yedi yılı geride bıraktık. Tüm kısıtlarımıza rağmen bizlerle olmayı sürdüren ve aramıza yeni katılan dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Adnan Ayber ise emekli bir öğretmen olarak eğitim ve çocuklar söz konusu olduğunda kendisi için akan suların durduğunu belirterek, projeye seve seve destek verdiğini ve bugün ortaya çıkan tablodan fazlasıyla mutlu olduğunu ifade etti.
Başkan Şükrü Genç Hindistan’dan katılan ekibe bir teşekkür plaketi verirken, Proje Koordinatörü Hayal Köksal da Başkan Şükrü Genç, Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın ile Meclis Başkan Vekili Adnan Ayber’e projeye başından sonuna verdikleri destek için teşekkür ederek, plaket takdim etti.
Proje sonunda ödüller ise şu şekilde oluştu:
İMECE HALKALARI ve KAZANDIKLARI ÖDÜLLER:
Tekirdağ, Çorlu-Velimeşe İlköğretim Okulu’nun Ana sınıfı bu seneyi sonuna kadar götürüp teslim eden tek Ana sınıfı ekibi oldu. Küçücük yaştan kalite araçlarını öğrenmedeki istekleri bu ekibi KALİTEYE EN ADANMIŞ VE EN GENÇ BİLİŞİMCİ MARTI EKİBİ yaptı.
İlköğretim Okulu olarak yıllardır projelerimizin içinde olan Burdur Bahçelievler İlköğretim Okulu, “Sanatla Tarih Atlası” projesini gerçekleştirdi. Sanat Tomurcukları ekibi bu yılın "EN BAŞARILI ve EN AKTİF İLKÖĞRETİM MARTI EKİBİ" olarak belirlendi.
İzmir Kemalpaşa İlköğretim Okulu, Gökkuşağı ekibi İçindeki Sanatçıyı Uyandır projesiyle İKİNCİ EN BAŞARILI MARTI PROJESİ’Nİ gerçekleştirirken; bu senenin ilki olarak özel ve yakın ilgisi nedeniyle okul üst yönetimi; "EN İLGİLİ BİLİŞİMCİ MARTI OKUL YÖNETİMİ" ödülünü aldı.
Çorlu Velimeşe İlköğretim Okulu bu yıl 3 projeyle aramızdaydı. “Sanatla El ele” diyen ve engelli öğrencilere de destek veren "Düm Tek Tek" ekibi ÜÇÜNCÜ EN İYİ MARTI PROJESİ ve EN GİRİŞKEN MARTI EKİBİ olarak beğeni kazandı. Aynı okulun 3. projesi olan "Sanat Nefes almak içindir", Sanata Kanat Çırpanlar ekibine EN HEYACANLI KANAT ÇIRPAN MARTI EKİBİ tanımını getirdi.
Antakya Bedii Sabuncu İlköğretim Okulu, Yörüngemiz Sanat ekibiyle Okullarındaki Sanat Etkinliklerini yoğunlaştırıp paylaşıma açtılar ve EN SANAT ODAKLI MARTI EKİBİ unvanını aldılar.
İzmir Işık kent İlköğretim Okulu, Geleceğe Dokunan Martılar ile Geleceğin İpucu bizde dediler ve okul müfredatına yaptıkları katkılarla EN VİZYONER BİLİŞİMCİ MARTI EKİBİ seçildiler.
Bu yıl dördüncü kezdir aramızda olan Ağrı Diyadin YİBO'da, Bir de Sanatla Bak adlı çalışmayı yaparak yöresel sorunlara sanatla çözüm bulmaya çalışan ve bu yönüyle EN BARIŞ ODAKLI MARTI PROJESİ’Nİ gerçekleştirdi.
Muğla Turgut Reis Lisesi'nde "SANATLA NİTELİKLİ İNSAN NASIL YETİŞTİRİLİR?" sorusunu irdeleyen TINI Ekibi EN BAŞARILI & EN PLANLI LİSE MARTI PROJESİ’Nİ hayata geçirdi.
Aynı okulumuzun Ansiklopedik Gençleri; "PSİKODRAMA: Çiçekler su ister, Ruh; Sanat!" çalışmasıyla İKİNCİ EN BAŞARILI VE EN İLGİNÇ MARTI PROJESİ'ni bizlere sundu.
Nüans ekibi; "NEDEN BİZ EKSİLİYORUZ?: Müzik hayat kurtarır." ile YEREL SANATA EN ODAKLI MARTI PROJESİ'ni; Genç Notalar ekibi ise "SANATIN EĞİTİMDE ÖNEMİ: Müziğin DNA’sı" ile EN MÜZİK ODAKLI MARTI PROJESİ'ni bizlere tanıttı..
Özel Irmak Lisesi Sanatın Yüzü Ekibi; okullarında gerçekleştirilen 1. Sanat Bienali'nin içinde yer alarak Sanata ışık tuttular. “EN DEĞİŞİM YÖNETİCİSİ MARTI EKİBİ - ÜÇÜNCÜ EN BAŞARILI MARTI PROJESİ” ödüllerini aldılar.
Sarıyer, Vehbi Koç Vakfı Lisesi izcilerinin yer aldığı Zambak İzcileri; EN ÇEVRECİ VE EN YARDIMSEVER MARTI EKİBİ olarak seçildiler. Bu projenin içinde “Kilyos Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği” de yer aldı. Yine aynı lisemizin Alegori ekibi "460 YIL SONRA: Bilimle var olacağız, aklın yolu BİLİM!" diyerek ve gösterdikleri performans ile; EN ALEGORİK MARTI PROJESİ'nin sahibi oldular.
Muğla Üniversitesi, Eğitim Fakültesi öğrencileri adanmışlıkları ve mükemmel iletişimleriyle her sene verdiğimiz Özel Ödülün de sahibi olmayı hak ettiler. "Müziğin içindeki Fizik"i sorgulayan Harmoni ekibi; EN BAŞARILI ÜNİVERSİTE PROJESİ_PROF.DR. ÜMİT SERDAROĞLU ÖZEL ÖDÜLÜ'nün sahibi oldu.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD). "Yoksa-engelsiz-misiz?" diyen Empati ekibi; EN İYİ İMECE EKİBİ_EN BAŞARILI ENGELLİ PROJESİ’NİN sahibi oldu.
Yurtdışından 7 projeden çalışmalarını tamamlayan 3 ekip oldu: City Montessori School, Lucknow, Hindistan (CMS) iki projeyle; 1."Toplum Önünde Konuşma Sanatı" ve 2."Yazma Sanatında iyileşme" konularındaki projelerini bizlerle paylaştı. Böylece 1991 yılında beri sürdürdüğü çalışmaları nedeniyle bizden; “EĞİTİMDE KALİTEYE ADANMIŞ EN İYİ OKUL” Ödülünü aldı.
Little Angels High School (LAHS) ise geçen seneki Şampiyonluklarına bir büyük başarı daha ekledi. “Ruhumuzu Sanat Yoluyla Uyandıralım” diyen “Hayal” ekibi; EN BAŞARILI ULUSLARARASI MARTI PROJESİ ve EN PLANLI ÇALIŞAN EKİP ödüllerini almaya hak kazandı.