Babadan kalma mesleğine yıllar önce başlayan aşçı ustası, Sirkeci’de birçok esnafın vazgeçilmezi haline geldi.

istanbul Times Haber Merkezi / Müslüm Aktürk

Bolu Lezzet Lokantası’nın
işletmecisi ve aynı zamanda aşçı ustası Akman, Sirkeci’deki yerinde esnafın yoğun talebi üzerine her gün 20 çeşide yakın yemek yapıyor. Aynı zamanda turistlerin uğrak mekanı olan lokanta bir çok kebap çeşitleriyle de hizmet veriyor.
KÜÇÜK YAŞTA BAŞLADI
Babasıyla birlikte çalışarak küçük yaşta aşçılığı seçen İbrahim Usta, kısa zamanda kendini geliştirip Marmaris’teki farklı otellerde mesleğini sürdürdü.
 
Bir süre Marmaris’te devam eden Akman, daha sonra İstanbul’a gelerek burada ilk önce ünlü bir otelde aşçıbaşı olarak çalışmaya başladı. Ardından kendi iş yerini açan ve 3 yıldır Sirkeci’de Bolu Lezzet Lokantası’nı işleten lezzet ustası İbrahim Akman, “Mesleğimi çok seviyorum ve severek yapıyorum. Çocukken babamdan aldığım aşçılık mesleğimi Sirkeci’de sürdürüyorum. Uzun zamandır buradayız ve çevredeki esnafın yanı sıra yabancı turistlerin de akınına uğruyoruz” dedi.
EN SEVİLEN YEMEK: SEBZELİ KUZU SARMA
İstanbullulara hizmet verdiği lokantada farklı lezzet kapılarını açan aşçı ustasının en çok ‘sebzeli kuzu sarma’ adı verilen yemeği seviliyor. Birbirinden lezzetli yemeklerinin yanı sıra, kuzu sarmanın farklı bir tadı olduğunu bilen müşteriler de bu yemek için önceden sipariş veriyor.
HEM UCUZ HEM KALİTELİ
Kaliteli malzemeden kaçınmadığını belirten lezzetin ustası İbrahim Akman, aynı zamanda birçok lokantaya göre fiyatlarının daha uygun olduğunu vurguladı. Bolu’ya gitmeye gerek kalmadan Bolu mutfağının lezzetinden yararlanmak isteyenlerin şu telefonu aramaları yeterli:
İbrahim Akman: 0212 526 55 71