İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ''Ülke Senin Keşfet'' projesi kapsamında Diyarbakır'dan İstanbul'a gelen 49 öğrenci ile öğle yemeğinde bir araya geldi.
 
Nuruosmaniye'de bir restoranda düzenlenen yemekte konuşan Mutlu, Diyarbakır'ın çok güzel bir şehir olduğunu söyledi. Kendisinin de Diyarbakır'da bir süre görev yaptığını hatırlatan Mutlu, ''Diyarbakır sahabeler şehri. Siz de sahabe çocukları ve torunlarısınız. İnşallah bu şehirde güzel hatıralarınız olacak. Hepinize hoş geldiniz diyorum'' dedi.

Mutlu, İstanbul'un altının da üstünün de cennet olduğunu belirterek, ''Bu şehri bir günlüğüne gezeceksiniz ama bu son gelişiniz olmasın'' şeklinde konuştu.

Çocukların proje kapsamında Çanakkale'yi de gezdiklerini hatırlatan ve Çanakkale'nin çok güzel bir şehir olduğunu kaydeden Mutlu, çocuklara derslerine çok iyi çalışarak İstanbul'da ya da Çanakkale'de bir üniversitede okumaları öğüdünde bulundu.

Mutlu, ''Sizin birinci ödeviniz okul. İyi bir öğrenci, derslerinde başarılı bir öğrenci, geleceğe kendini iyi hazırlayan insanlar olarak inşallah üniversite hayatına hazırlık yapacaksınız. Ümit ediyorum hepiniz pırıl pırıl gençler olarak güzel okullarda okuyarak, hem Diyarbakır'a, hem ailenize hem de ülkenize hayırlı insanlar olarak hizmet edeceksiniz'' dedi.

Sevgi deyince sözün dolaşıp geleceği yerin Diyarbakır olduğunu dile getiren Mutlu, ''Sizler çok özel bir şehrin çocuklarısınız. Diyarbakır bizim sevgi şehirlerimizden bir tanesi. Sevgi kelimesinin en çok yakıştığı şehirlerden bir tanesi Diyarbakır. Diyarbakır'ın duygu sembolü sevgidir'' diye konuştu.

Vali Mutlu, konuşmasının ardından çocuklara kendisinin yazdığı ''Diyarbakır'' adlı şiirini de okudu. Yemekte çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektiren Mutlu, bir süre sohbet etti.(AA)
Kaynak: aa