KPSS’de kopya skandalı üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde önceki gece görevden alınan 9 ÖSYM yöneticisi arasında yer alan Bilgi İşlem Şube Müdürü Mustafa Tütüncü’nün binayı terk etmediği ihbarı üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, gece yarısı ÖSYM’ye baskın yaptı.
Savcı Sakınan, Genelkurmay Başkanlığı
BİNAYI TERK ETMEDİ
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın istifasının ardından Yarımağan’ın
KİLİT BİRİM MÜHÜRLENDİ
Savcı Sakınan herhangi bir delil karartma girişimine karşı olay yerine polis çağırdı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Bürosu ekipleri, Savcı’nın talimatı üzerine Test Kontrol Merkezi’ni mühürledi. Dün sabah mührün sökülmesiyle polisler Test Kontrol Merkezi’nde raporlama işlemi başlattı. Bu arada TÜBİTAK görevlileri de yapılan çalışmalara katılarak sistem hakkında Savcı’ya teknik bilgi verdi.
ÖSYM’de vekil başkanı sınav maratonu bekliyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM Başkanlığı’na vekalet etmesi için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Demir’i görevlendirdi. Önceki gün istifa eden Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın yerine vekaleten atanan Demir, bu yılın sonuna kadar görev yapacak. Demir, ÖSYM Başkanvekili sıfatıyla, iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı testi başta olmak üzere Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS), Üniversitelerarası Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) gibi önemli sınavlarla birlikte toplam 13 sınav düzenleyecek. Öncelikle ÖSYM’de görevlerinden alınan 8 kişiden sınav hizmetleriyle ilgili birimlere
‘Bu istifa ülkemiz için bir kayıptır’
Toplumsal Etik Derneği Başkanı Ahmet Akgün, Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın İstifasını “Önlenemeyen bu istifa, ülkemiz için bir kayıptır’’ sözleriyle değerlendirdi. Yarımağan’ın ÖSYM’yi dürüst şekilde yönettiğini kaydeden Akgün, ÖSYM’nin özerk hale getirilerek yeniden yapılandırılmasını önerdi. Eğitim-İş Sendikası Başkanı Yüksek Adıbelli de, “Sanki suç ona yüklenmiş gibi gözüküyor. Yarımağan’ın istifası olumlu, ancak geç kalmış bir karar” dedi.