EURO 2012 elemelerinde Almanya en ciddi rakibi
Berlin'de, oyunun genelinde EURO 2008'deki milli takımdan eser yoktu. Millileri yıkan gollerden biri de çok tartışılan Mesut Özil'den gelirken oynanan futbol, hayal kırıklığı yarattı.
İYİ BAŞLAYAMADIK
Berlin Olimpiyat Stadı'nı dolduran binlerce taraftarımızın desteğiyle maça başlayan Ay yıldızlılar, ilk dakikalarda oyun kurmakta zorlandı. Orta saha hakimiyetini çabuk kazanan Almanya, Klose'nin koşularının yanı sıra Podolski ve Mesut'la tehlikeli fırsatlar yakalarken son vuruşları iyi yapamadı.
MESUT YUHALANDI
Bu arada Berlin'deki binlerce Türk
Maçın 22. dakikada sakatlanan Aurelio,
İlerleyen dakikalarda baskısını arttıran Almanlar, aradığı golü 42. dakikada buldu. Lahm'ın ceza sahasına yaptığı ortada topa Müller kafayı vurdu, direkten dönen topu ofsayt itirazları arasında Klose tamamladı ve Almanya, soyunma odasına 1-0 önde girdi.
İKİNCİ YARIYA HIZLI GİRDİK
İlk yarının son bölümlerinde yediği golle geriye düşen millilerimiz ikinci yarıya hızlı başladı. Maçtaki en net gol pozisoyonunu 52. dakikada yakalayan Milliler, Halil Altıntop'un vuruşunda kaleci Neuer'e takıldı.
Teknik direktör Hiddink, 62. dakikada Halil'in yerine Semih kozunu oyuna sürerken Ay yıldızlılar, bu dakikalarda oyunda dengeyi yakaladı. Ancak bu kez hızlı ataklarla tehlikeli pozisyonlara giren Almanya, Volkan'ın kalesine sıkıntıya soktu.
MESUT ATTI, SEVİNMEDİ...
Ancak 79. dakikada yine hızlı gelişen bir atakta Mesut, Volkan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonu bu kez affetmedi. Bu arada maçtan önce gol atarsa ne yapacağını bilmediğini söyleyen Türk kökenli oyuncunun attığı golden sonra abartılı bir sevinç göstermemesi dikkat çekti.
Bu golden sonra tamamen gardı düşen millilere bitirici darbe 87'de Klose'den geldi: 3-0.
Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Almanya, A Milli Takımımızı 3-0 yenerek 3'te 3 yaptı ve 9 puanla