Trafik Sirkülasyonu Hesaba Katılmamış
Marmara Forum AVM.henüz hizmete açılmadığı halde hemen yanı başındaki yollarda sabah akşam saatlerinde müthiş bir trafik keşmekeşliği yaşanıyor.Türkiyenin en büyük AVM.lerinden biri olacağı söylenen bu proje de bir çok eksklik var. Sahil Park evleri başta olmak üzere yeni yapıların yapıldığı bir bölgenin yanışbaşında trafik sirkülasyonu hesaba katılmadan başlanılan devasa bir AVM.nin ruhu olamaz.
Ateş Başkan Ben izin Vermedim Diyor
Daha önce gazetemizde yaptığımız bir haberde "Ateş Başkan Bakırköyü Yaktı" başlıklı çalışmamızdan hemen sonra başkan bir düzeltme göndererek Marmara Forum ile alakalı ruhsatların kendi döneminden önce verildiğini belirterek bu projede kendi sorumluluğu olmadığını söylemişti.
İnşaat Mühendisi Yoğunluk Fazla Estetik Yok Diyor
İstanbul Times Gazetesi haber araştırma ekibi yanına alanında tecürbeli bir inşaat mühendisi,birde çevre mühendisi alarak Marmara Forum AVM.yi yerinde inceledi.Mühendislerimiz ilk bakışta şu kararlara vardı.
-İnşaat Yoğunluğu Çok ama çok fazla ,Trafik Sirkülasyonu düşünülmemiş, Çevre de yeşillik yok, Yangın,deprem vs.gibi olağanüstü durumlar yaşanırsa tahliye zor.Her taraf beton yığını yapılmış.
Her iki mühendisimiz de bu konuda onlarca eksiklik tespit etti.Daha sonraki yayınlarımızda da bu bilgilerden yararlanacağız.
İzin Verenler Kim ?
Bir çok ilçeyi birbirine bağlayan bir konumda yer alan Marmara Forum AVM. daha şık ve beton yığını görünümünden uzak yeşile ve çevreye duyarlı bir proje yapılsaydı çok daha şık ve güzel sonuçlar elde edilmiş olunurdu. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen benim dönemimde izin verilen bir proje değil diyerek dolaylı olarak bu projeye destek vermediğini ima eder gibi bir talbo çizdiğini de gazetemize gönderilen yazıdan öğrendik.
Binanın Ruhu Yok
Mekan büyüklüğü olarak Marmara Forum Avm.Türkiye'nin ve Balkanların en büyğk AVM.lerinden birisi olabilir. Ancak artık dünyada itibar gören bina tarzı daha değişik şekillerde yapılıyor.Her şeyden önce yeşil ve çevreye saygılı projeler destek görüyor.Binanın yapıldığı ilçe ve ilin mimarisi ile uyumlu olması gerekiyor. Marmara Forum AVM.'nin istanbul'un mimarisini hesaba katmadığı ilk etapta göze çarpıyor. Bu kadar devasa bir projenin bir çok şeyden yoksun olması doğru bulunmuyor.
Önümüzdeki İstanbul Times Gazetesi'nde Marmara Forum AVM.ile alakalı daha detaylı çalışmalara yer vereceğiz.Ta ki bu konuda kamuoyu aydınlatılana kadar. Gelecek Sayımızda bu olayı enine boyuna masaya yattıracağız.
İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)