Yönetmenliğini ´Genndy Tartakovsky´nin yaptığı ve başrol seslendirmelerini Hollywood'un önde gelen aktörlerinden Adam Sandler, Selena Gomez, Andy Samberg, Jon Lovıtz´gibi ünlülerin yaptığı filimde , Dracula´nın insanlardan uzakta kurduğu ve işletmeciliğini yaptığı ´Hotel Transylvania´nın içerisinde gecen ilginç ve eğlenceli olan hikayesi 3D Animasyon filmi olarak beyaz perdeye taşındı.

Yapımına 2006 yılında başlanan ve bitim aşamasına kadar 6 yılda 6 değişik direktörün görev aldığı film ´Sony Pictures´stüdyolarına yaklaşık 100 milyon dolara mal oldu.

Şimdiye kadar hem Amerika hem de dünya pazarında yaklaşık 300 milyon dolar gibi bir hasılat elde edilen filim, altı senelik bir çalışma sonrası yapımcılarının yüzünü güldürdü.

Filmin yapım aşamasında büyük bir rol oynayan ve daha önce ´Arslan Kral´´Pocahantas´´Herkül´´Surf´s UP´ ´Treaure Planet´ ´Cloudy wıth chance of meatballs´gibi Hollywood`un bir çok önemli animasyon filminde hikaye artistliği yapan Kaan Kalyon ile ´Sony Pictures´sütüdyolarında özel bir röportaj gerçekleştirdik. 

Editör: TE Bilisim