Halkın yapılmak istenen değişikliğe direncini gören İBB başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş’ın geçtiğimiz Pazar sabahı katıldığı bir Tv programında samimi açıklamalarda bulunarak vapurlarımıza isim verirken yaptığımız anketlerle halkın görüşünü almıştık. Aynı şeyi burada da yapabilirdik tarzlı açıklamaları halkı memnun etmişti ancak Başbakan tam tersini konuşunca halk daha da kızdı ve eylemleri İstanbul dışına da kaydırdı.
İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber
Topbaş'ın, Taksim Gezi parkı ile alakalı yapacağımız düzenleme ile ilgili halkın görüş ve düşüncelerini almayarak hata yaptığımızı anladık. Halka rağmen kente bir şey yapılamayacağını gördük diyerek bir nevi eylemcilerden özür dilemişti.
Başbakan ne yapmak istiyor ?
Başbakan Erdoğan yüz binlerce insanın Taksim’e aktığı bir sırada yaptığı AKM.yi yıkacağız, Topçu kışlası ve camiyi de Taksim meydanına yapacağız diyerek Kadir Topbaş’ın yaptığı tansiyonu düşürücü konuşmanın aksine sert ve gençleri daha da tahrik eden ve marjinal freaksiyonların işini kolaylaştıran açıklaması talihsiz bir açıklama olmuştu.
Protesto hareketini başlatanlara çapulcu yaklaşımı,Toplumun % 50 si bizden işaret bekliyor,onlar 100 bin kişi topladı ben istesem 1 milyon kişi toplarım sözleri bir başbakan’a yakışan sözler değildir.
Kimse Başbakan'dan sen kalabalık toplayamazsın demedi.Durup dururken bu sözlerin sarf edilmesi sadece olayları daha da kışkırtır.
İstanbul Valisi,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı,Başbakan yardımcısı Bülent Arınç başta olmak üzere sağduyulu açıklamalar yapmak isteyen kişilerin başbakan tarafından devre dışı bırakılmak istenmesi sadece olayı biraz daha büyütmekten başka işe yaramıyor.
Başbakan herkese cevap vermeye yetişemez
Başbakan Erdoğan bir çok konuda hata üstüne hata yapıyor. İstanbul’da ihalesi yapılan Dünyanın en büyük köprü işinde süreler,ödemeler ve her türlü teknik detaylar konuşulduğu halde canlı yayında dünyanın en büyük köprü yapım işini yapan HUNYDAİ firmasının yetkilisine canlı yayında “Köprücü” gel bakalım biz 2016 yılı için teslim konuşmuştuk ama siz bunu 2015 de bitirirsiniz denilmesi ülkenin prestijini düşürüyor.
Başbakan hem ilk sözü,hem orta sözü hem de son sözü söyleyen kişi oluyor
Bir çok konuda başbakan her şeyin kendisi tarafından yapılmak ve söylenmek zorunda hissediyor. Oysa ki bu tür bir yaklaşım tarzında ülkede kurumsallaşma olmaz. Siyasete paraşüt ile inan Tansu Çiller bile ilk ve orta sözü başka bir yetkiliye söyletir toplumun tepkisine göre son sözü söylemeye çalışırdı. Başbakan İBB.başkanı Kadir Topbaş’ın Pazar sabahı katıldığı bir Tv programında yaptığı sağduyulu konuşmadan sonra ya hiç konuşmasaydı ya da değerli vatandaşlarım yargı burası ile alakalı bir karar verdi. Biz hukuka saygılıyız çalışmaları durdurduk. Yargı ne karar verirse ona göre hareket edeceğiz demiş olsaydı bugün Türkiye Dünya’ya bu kadar rezil olmayacaktı. Taksim olaylarındaki karışıklıkta Suriye Lideri bile muhaliflere bakınız işte güvendiğiniz Başbakan Erdoğan kendi halkına neler söylüyor dediğini duyar gibiyiz.
Henüz geç değil Başbakan yurt dışı dönüşü halkı sakinleştirecek bir konuşma yapmalı
Taksim Gezi Parkı protestosu Cuma gününe kadar sıradan vatandaşlar tarafından yapıldı. Polis çekildikten sonra bazı uç freaksiyonların bu işi daha da ileriye götürme talepleri açıkça kendisini gösterdi. Başbakan özellikle 20 -25 yaş aralığındaki protestocu gençleri anlamaya çalışmalı. Soru soran basın mensubuna karşı soru sorarak sinirli olduğunu göstermemeli. Marjinal grupların hedefi başbakan’ı tahrik ederek hata yapmasını sağlamaya çalıştıklarını herkes biliyor.
İstanbul Times Gazetesi olarak ya başbakan Gezi parkı konusunda hiçbir açıklama yapmasın veya halkı teskin edici bir konuşma yapsın. Başbakan’ın anket yapmalıydık halk burada ne yapmamızı istiyorsa onu yapacağız. Aziz vatandaşlarım sizlerin tepkisini not aldık gereği yapılacak hep birlikte ülkemizin kalkınmasına çalışalım dese hiçbir şey kaybetmez kazanır.
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)