Gecenin açılış konuşması MHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Habip Kapıcıoğlu yaptı. Birlikten güç doğar. Cumhur ittifakı ülkemizin beka sorununa dur demek için yola çıkmıştır. 31 Mart akşamı inşallah Zeytinburnu’nda hep birlikte ülkemizin aydınlık geleceğine göz dikenlere derslerini vereceğiz dedi.

MHP İlçe Başkanının ardından kürsüye AK Parti Zeytinburnu ilçe Başkanı A.Selami Delibalta çıktı. Başkan konuşmasında Cumhur ittifakının 15 Temmuz gecesinin ruhundan doğduğunu bu ruhu ilelebet yaşatmak hepimizin boyunun borcudur. Bu ruhun gereğinin 31 Mart akşamına kadar gece gündüz koşturarak bu ülkemizin bekasına göz dikenlere hak ettikleri cevabı sandıkta vererek hep birlikte yapacağız dedi.

Gecede kısa bir konuşma yapan MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Biz de Önce ülkem, sonra milletim önde gelir. İnşallah İstanbul’da ve Zeytinburnu'nda bu zillet ittifakına fırsat vermeyeceğiz. Bozkurtların olduğu yerde çakallar hüküm süremeyecek. Allah’ın izniyle zillet ittifakını yerle bir edeceğiz. Biz MHP olarak Cumhur İttifakı'na zarar gelmemesi için tüm gayretlerimizle çalışacağız. Cumhur İttifakı, 15 Temmuz gecesi doğmuştur. Hani HDP diyor ya ‘Kürdistan’da kazanacağız, batıyı da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz.’ Burası Türk yurdudur. Burası Kürdistan değil, kendi sınırımızı onlara çizdirtmeyeceğiz. Bu vatan toprakları bedel ödenerek alınmış, adına da Türkiye Cumhuriyeti Devleti denir. Biz burada zillete kaybettireceğiz. Zilletin karşısında kim var? Biz varız, yani cumhur ittifakı. Türkiye’nin geleceğini aydınlık yapmak adına cumhur ittifakının adayına kazandırıp zilletin adayına kaybettireceğiz" dedi.

Cumhur İttifakının Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy, Milliyetçi Hareket partililerle projelerini paylaştı. 1999'daki yerel seçimleri hatırlatan Arısoy, "Başarılarla geçen 20 yılın ardından şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; Zeytinburnu gerçeğe dönüşmüş bir rüyanın adıdır. 1999 seçimlerini dün gibi hatırlıyorum.13 Trilyon borçla devraldığımız Belediyenin yönetemediği; altyapısı çökmüş, karanlık ve ümitsiz bir şehirle karşı karşıyaydık. Milletimizin bize verdiği destekle daha ilk günden itibaren ödenmez denen borçlara meydan okuduk. Aşılmaz denen engelleri aştık. Yeşiltepe'nin, Nuri Paşa'nın, Veliefendi'nin, Seyitnizam'ın, Merkezefendi'nin, Telsiz'in, Beştelsiz'in, Sümer'in, Gökalp'in Yenidoğan'ın Kazlıçeşme'nin, Maltepe'nin sokaklarını aydınlık bir geleceğe açtık. Aşevlerinden, AKDEM'e, Bilgi Evlerinden, Millet Kıraathanelerine kadar birçok alanda sosyal ve kültürel faaliyetlerle nice gönüller kazandık. 1999 yılında bizi boğması beklenen o karanlık tablodan, kurduğumuz aşevlerinin, temizlediğimiz caddelerin, sahip çıktığımız sokak hayvanlarının, aydınlattığımız sokakların bereketiyle bugünlere geldik. Bugün artık Zeytinburnu büyük ve mutlu bir ailenin adıdır" dedi.

"Zeytinburnu'muzun kalbine 90 bin metrekare civarında büyük bir yeşil alan kazandıracağız. Arısoy, "Millet bahçemizi hepiniz biliyorsunuz. Zeytinburnu'muzun kalbine 90 bin metrekare civarında büyük bir yeşil alan kazandıracağız. Bütün Zeytinburnu'nun orta yerinde neredeyse hepimize yetecek kadar bir yeşil alan, göletleriyle, çocuk oyun gruplarıyla, sularıyla Zeytinburnu'muzun gerçekten kalbi olacak. Daha önce çalışıldı. Askeri lojmanların taşınması geciktiği için o askeri lojmanları yıkmak bize nasip olacak. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde askeri lojmanlardaki personeli taşıyıp birlikte yıkmak ve millet bahçesine haline getirmek bize nasip olacak" dedi.

Gecenin finalini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Türkiye'nin terörle mücadelede en güçlü dönemde olduğunu aktararak, PKK, DHKP/C gibi terör örgütlerine son dönemde yapılan operasyonları anlattı.Türk milletinin büyük bir millet olduğunu dile getiren Soylu, "Önümüzde büyük bir seçim var. Bize diyorlar ki 'Niçin beka seçimi diyorsunuz?' Çok net ve çok açık bir şekilde, bu seçim bir beka seçimidir. Bu seçim ne 2014'tür ne de 2009'dur. Biz MHP ile bir araya gelip bundan önceki yerel seçimlerde 'gelin birlikte bir ittifak kuralım.' demedik. İhtiyaç da duymadık belki ama bugün diyoruz. Biz o gün 'beka' demedik hep birlikte ama bugün 'beka' diyoruz. Bunun bir sebebi var." diye konuştu.

Soylu, uyuşturucu, kaçak sigara ve insan ticaretinde de PKK'nın şah damarını kestiklerini kaydederek, şöyle devam etti:"Biz bu millete ne anlatacağız? 7-8 yıldır bu ülkeyi patinaj yaptırmak isteyenlere karşı biz bu ülkede ne anlatacağız? Bugün karşımızdaki cephede CHP, İYİ Parti, Saadet, PKK, FETÖ bunlar bugün mü bir araya geldiler? Gezi olaylarını kim çıkardı? 17-25 Aralık darbesini kim yaptı? 6-7 Ekim olaylarını kim ortaya koydu? 15 Temmuz darbesinin arkasında kim vardı? Irak'ın kuzeyinde kurulacak bir devlet ve Türkiye'yi sınırlandıracak anlayışın arkasında kim vardı? Kim vardıysa işin içindekilerle, akıl hocalarının tamamı, bugün karşımızdaki şer ittifakında karşımıza gelmişlerdir. Bugün bir farklı tezgah izliyorlar. CHP'nin 2014 seçimlerinde çarşaflı kadınlarla oy avcılığı yaptığı günleri hatırlıyor musunuz? Sanki onların bir parçasıymış gibi çarşaflı kadınlara rozet taktırıp tamamen istismar ederek oy avcılığı yapma konusunda bir iddia ortaya koyuyorlardı.

Şimdi de ondan daha tehlikeli bir şeyi yapıyorlar. Kendilerine truva atları bulmuşlar. İstanbul'da İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş, İzmir'de başka bir isim. Truva atları bulmuşlar, bu truva atlarıyla beraber acaba kalelerin içerisine girip içlerinden çıkabilecek HDP ve PKK'larla birlikte başka bir fitne tohumu ortaya koyabilir miyiz, koyamaz mıyız? Dertleri tamamen bu. O zaman biz niye Doğu ve Güney Doğu'da 94 tane belediyeyi bir sabah operasyonuyla beraber görevden aldık? Niye terörün şah damarını kestik? Biz ne anlatacağız bu insanlara? İyi ya Kılıçdaroğlu alacak Doğu ve Güneydoğu'da bizim tasfiye ettiğimiz bir süreci büyük şehirlerde canlandıracak. Bizim teslim ettiğimiz 299 tane HDP'li ve PKK iltisaklı bugün karşımızdaki şer cephesinin genel meclis ve belediye meclisi listelerindedir. Bir tehlike bekliyor Türkiye'yi. Bunu bütün arkadaşlarımıza anlatmamız lazım. Soylu, Türkiye'ye karşı atılan adımların bir türlü durmadığını anlatarak, Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık, 6-7 Ekim olaylarının da aynı amaçla yapılan saldırılar olduğunu söyledi.
Editör: TE Bilisim