Genç girişimciliği ve istihdamını teşvik edeceğiz.

Şirket kurmayı planlayan veya 2 yıl içinde şirket kurmuş olan genç girişimcilere, projeleri ve şirketleri gerekli yeterlilikleri sağladığı takdirde 100 bin liraya kadar, 5 yıl ertelemeli 0 faizli kredi imkânı sağlayacağız. Gençlerin kurduğu şirketlere belirli bir süre vergi muafiyeti uygulayacağız ve yeni genç istihdamı sağlayan şirketler için gelir vergisi muafiyeti uygulayacağız.

Gençlerin işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmak amacıyla "Teknik Personel Eğitim, Staj ve Değişim Platformu" kuracağız.

Gençlerin işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmak ve işletmelerin ihtiyaç duydukları bilgi ve teknolojiye yönelik yeterlilik ve yetkinliklerini artırabilmek için Ulusal İşgücü Karar Destek Sistemiyle entegre çalışacak “Teknik Personel Eğitim, Staj ve Değişim Platformu’’ kuracağız.

Üniversite Öğrencileri ve Mezunları için Yetenek Geliştirme ve Kariyer Merkezleri kuracağız, Üniversitelerin başarı kriterleri arasına mezun istihdamını da ekleyeceğiz.

Üniversitelerin eğitim birimleri dışında öğrenciler ve mezunlarına hizmet vereceği "Yetenek Geliştirme ve Kariyer Merkezleri" kuracağız. Bu birimlerin temel görevi öğrenciler için kariyer gelişimi ve yaşam koçluğu olacaktır. Üniversite çağındaki gençlerimiz için beceri ve yetenek gelişimlerine bu birimler ile katkı sağlayacağız. Bu merkezler İşkur başta olmak üzere ulusal ve uluslararası kariyer ve insan kaynakları kurumları ile yakın işbirliği içinde çalışacaktır.

Bu merkezlerde öğrencileri işgücü piyasasına hazırlayacağız ve mezunların istihdama katılmaları için çaba göstereceğiz. Üniversitelerin başarı kriterleri arasına mezun istihdamını da ilave edeceğiz.

Öğrenciler, mesleki temel bilgileri ve becerileri akademik eğitimden, piyasada geçerli mesleki eğitimleri de "Yetenek Geliştirme ve Kariyer Merkezleri"nin özel kesimden tedarik edeceği eğitimlerden isteğe bağlı olarak sağlayacaktır. Bu eğitimleri başarı düzeyine ve öğrenciler arasında ayrım yapılmaksızın talep eden tüm öğrencilere devam zorunluluğu olacak şekilde vereceğiz.

GENÇLERİN EMEĞİ GÜVENCE ALTINDA

Stajlar ücretli hale getireceğiz, genç emeğinin suistimalini engelleyeceğiz.

Ücretsiz staj uygulaması sonlandırılarak, genç emeğinin suistimaliniengelleyeceğiz. Lise eğitimindeki 15-18 yaş aralığındaki tüm gençler için ücretli staj olanağı sunarak iş deneyimi edinmelerini sağlayacağız.

Yeni mezun istihdamını teşvik edeceğiz.

Kamu kurumlarında yeni mezun istihdamını zorunlu hale getireceğiz. Özel kesimde ise yeni mezun istihdamını teşvik edeceğiz. İşe başlayan yeni mezun gençlerin ilk 6 ay işten çıkarılmalarını engelleyeceğiz.

Özgür Kart” ile 25 yaşına kadar tüm üniversite öğrencilerine ücretsiz mobil internet ve konuşma dakikaları vereceğiz. Türkiye’nin tüm illerinde toplu taşıma araçlarından indirimli bir şekilde faydalanmasını sağlayacağız.

25 yaşına kadar tüm üniversite öğrencilerine ücretsiz mobil internet ve konuşma dakikaları vereceğiz.

Milli Sayısal Kütüphane üzerinden Gençlerimize kitaplar hediye edeceğiz.

“Özgür Kart” ile gençlerin Türkiye’nin tüm illerinde toplu taşıma araçlarından aynı kartı kullanarak indirimli bir şekilde faydalanması sağlayacağız.

Aynı kart ile gençlerimiz; sinema, tiyatro, bale, opera ve konserlerde %25 indirim hakkına sahip olacak.

Üniversiteler Gençlerindir. Üniversitelerin sosyal ve fiziki altyapılarını "öğrenci merkezli" olarak yeniden düzenleyeceğiz.

Üniversiteler Gençlerindir. İdari ve Akademik Personel'e tanınan öncelikleri (Yemekhane, Otopark vd.), öğrencilere de sağlayacağız.Üniversitelerin sosyal ve fiziki altyapılarıni "öğrenci merkezli" olarak yeniden düzenleyeceğiz. Üniversite kampüslerini %25 yeşil alan, öğrenci kapasitelerine uygun yeterlilikte spor kompleksi ve sosyal tesis içermek üzere geliştireceğiz.

Ulusal Gençlik Fonu kuracağız.

Ulusal ve uluslararası fonlarla beslenen bir gençlik fonu kuracağız. Bu fon ile başarı yeterliliği sağlayan lise ve üniversite öğrencilerinin uluslararası öğrenci değişimi programları, yurt dışı staj programları ve mesleki uygulama eğitimlerinden ücretsiz faydalanmasını sağlayacağız.

Öğrencilerden Sınav Ücreti almayacağız.

Öğrencilik statüsü devam eden gençlerimizden hiçbir sınav için harç ücreti almayacağız.

Genç işsizlere vatandaşlık maaşı vereceğiz.

Yoksulluk riski altında bulunan genç işsizlere, iş sahibi olana kadar 600 TL tutarında vatandaşlık maaşı vereceğiz.

Eğitimde ve İstihdamda Olmayan Gençlerin istihdama kazandırılmasını teşvik edeceğiz.

Eğitim ve istihdamda bulunmayan gençlerin meslek edinmeleri sağlayarak ailelerine olan bağımlılığını düşüreceğiz. İstihdam oranını artıracağız.

Dar gelirli ailelere mensup yükseköğrenim gören gençlerimize karşılıksız eğitim bursu vereceğiz.

Dar gelirli ailelerin çocuklarının tamamına yükseköğrenimde karşılıksız eğitim bursu vereceğiz.

Gençlik ve Bilim Turizmi Stratejisi hazırlayacağız, yıllık 5 miyar TL gelir elde edilecek.

Türkiye’yi Gençlik ve Bilim Turizmi Merkezi yapacağız. Bu hedefi gerçekleştirmek için, Türk Üniversitelerine 5 yıl içinde 200 bin yabancı öğrenci çekeceğiz. Türkiye’yi dünyada bölgesel eğitim üssüne dönüştüreceğiz. E-Öğrenim platformları ile çok dilli, diploması akredite edilmiş Uzaktan Üniversite seçeneklerini uluslararası eğitim pazarına sunacağız. Uzun vadede 1 milyon öğrenci hedefimize erişeceğiz.

Gençliği hedefleyen turizm programları oluşturacağız. Türkiye’nin tanıtımı, turizm gelirlerinin artırılması ve yumuşak güç stratejimize uygun şekilde bu programlarda TİKA fonlarını kullanacağız.

Akademik Gençlik Programını hayata geçireceğiz.

Üniversitede akademik, sanatsal, sosyal sorumluluk, spor vb. alanlarda üstün başarı kazanmış öğrencileri tespit ederek, üniversitenin bitimini takiben öğrencinin akademik çalışmalarını sürdürebilmesi için gerek yurt içi gerekse yurt dışı okullarla temasa geçilmesi için Akademik Gençlik Programını hayata geçireceğiz.

Yüksek lisans ve doktora öğrencilerini, nesnel ölçütler ve liyakat usulünce seçeceğiz ve kuracağımız merkezi ağla performansları öğrenimleri boyunca izlenerek burslarla destekleyeceğiz. Lisans öğrencilerinden talep edenlerin son eğitim senelerini yurtdışında devletin anlaşma yaptığı okullarda tamamlamalarını sağlayacağız.

Çocuk ve Gençlik Merkezlerini yeniden yapılandıracağız.

Düşük gelir grubundaki çocuk ve gençlere yönelik hizmetlerin çeşitlendirilmesi ve artırılması Çocuk ve Gençlik Merkezleri marifetiyle gerçekleştirecektir. Çocuk ve Gençlik merkezlerini nesil-içi uçurumu azaltmak ve fırsat eşitliğini sağlamak üzere yeniden yapılandıracağız. Gençlerin spor, sosyal ve kültürel faaliyetleri ücretsiz olarak gerçekleştirebilmesi için belediyelerle işbirliği yapılarak her ilçede en az bir tane olmak üzere gençlik spor merkezleri kuracağız.

Sizce İyi Parti gençler ile ilgi politikalarını gerçekleştirebilecek mi?

Editör: TE Bilisim