Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 Haziran akşamı CNN Türk’te gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan asker - sivil ilişkilerinin sorulması üzerine, Işık Koşaner’i kutlamak gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Türkiye’de artık demokrasi ciddi bir güç kazandı. İleri demokrasi dedik. Asker - sivil ilişkilerinde iyi bir noktadayız. TSK’nın bir yeri var, sivil iradenin bir yeri var. Biz Genelkurmay’la haftalık muntazam bir şekilde görüşüyoruz. Ama bizim sırtımızda bir yumurta küfesi var. Bazılarında bu olmadığı için rahat konuşuyorlar. TSK mevcut tabloyla çalışıyor, bir aksama yok. Kimsenin yeri de boş değil. Ağustos’taki YAŞ toplantısına girerken önümüze tablolar gelecek, ona göre bir hazırlığı birlikte yapacağız.

Bence Koşaner Paşa’yı sizin takdir etmeniz lazım. Gernelkurmaş Başkanı olarak ne çıkıp basın toplantıları falan vesaire... Bu tür şeylere girmiyor. Ağırlığını koyuyor. Açıklama yapmaları gerektiği zaman da aralarında müzakereyi yapıp yazılı açıklama yapıyor. Kabul edilir edilmez, beğenilir beğenilmez ayrı mesele burada konumunu koruyor.”

“Devamlılık esastır”

Erdoğan, üç gün önce gitti Azerbaycan dönüşünde de, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan, YAŞ toplantısında herhangi bir gerilim beklemediğini şu sözlerle ifade etmişti: “Ben tamamına katılacağım tabii ki. İhtimal vermiyorum gerginliğe. Bu ülkede hukuk normal mekanizması içinde çalışıyor. YAŞ Başkanı olarak benim görevim de, üyeler olarak da Genelkurmay’ın görevi. En ideal şekilde gerçekleşecektir. ” (Mynet)

Editör: TE Bilisim