İşte Devlet’in olgunluğu 

 

Dünyanın her yerinde Milliyetçi partiler daha çok sertlik yanlısı iken gerek seçimden önce gerekse de seçimden sonra haksızlığa uğradığını düşünen Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devlet Bahçeli partisinden Milletvekili seçilen Engin Alan’ın cezaevinde tahliye edilmemesine rağmen CHP ve BDP.nin aksine Cezaevinde tutuklu olan Engin Alan dışında tam kadro meclise gelerek yemin törenine katılmasından dolayı seçmenden tam not aldı.

 

İstanbul Times Haber Merkezi /ÖZEL HABER

 

Bahçeli,perişan ve pişman olmamak için meclise girdik

 

MHP genel başkanı Dr. Devlet Bahçeli Meclise girmeyen BDP ve meclise girdiği halde yemin etmeyen CHP’nin aksine perişan ve pişman olmamak adına tutuklu Engin Alan ve ihraç edilen İhsan Barutçu dışında tam kadro olarak yeminlerini ederek hizmete hazır olduğu mesajını verdi.

 

Seçmen den MHP.ye tam not

 

İstanbul Times gazetesi olarak görüştüğümüz bir çok seçmen biz partimize oy verirken mecliste haklarımızı savunması için verdik.Mahkeme’nin verdiği bir karardan dolayı biz de meclise girmiyoruz diyerek bizlerin verdiği oyların gereğini yapmayan parlamenterlerimizi bu sorumluluklarının karşılığını bir daha ki seçimde alacaklar diyerek görüş belirtmeleri manidar bulundu.

 

Kararı mahkeme verdi bedeli neden Ak Parti ödesin ?

 

Fatih Altaylı’nın hazırlayıp sunduğu TEKE TEK programına katılan CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz arkadaşlarımızı satmayız diyerek Haberal ve Balbay’a sahip çıkmak istemesi  Fatih Altaylı’nın dikkatine çekti.Altaylı bu çıkış üzerine Kılıçdaroğlu’na MHP meclise girip yemin ettiği için Engin Alan’ı satmış mı oldu sorusuna Kılıçdaroğlu her partinin görüşü kendini bağlar dedi.

Altaylı CHP’nin görüşünü net bir şekilde öğrenmek adına genel başkana ilginç sorular sorması bazı dinleyicileri kızdırdı.Bir dinleyicinin başbakan Erdoğan’a soru sorarken daha alttan aldığınız halde CHP genel başkanını zora sokmak için elinizden geleni gayretleri  gösteriyorsunuz maili fatih Alatylı’yı kızdırdı.Altaylı bu mail üzerine Kılıçdaroğlu’ na dönerek sorduğum  sorular sizi üzdü mü diye sordu Kılıçdaroğlu da hayır cevabı verdi.

 

BDP’li Kışanak biz gurup toplantılarımızı AMED’de yapacağız dedi

 

BDP’nin özgür olan milletvekilleri Diyarbakır’da toplanarak,Hatip Dicle ile alakalı mahkemenin verdiği milletvekilliği iptal kararı düzeltilmeden ve cezaevindeki diğer milletvekili arkadaşlarımız serbest bırakılmadan biz de meclise girip yemin etmeyeceğiz dediler.Şimdi gözler üst mahkeme ve mecliste.

 

İstanbul Times Haber Merkezi (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim