DP genel başkanı Zeybek anıt mezarda

50 yıl önce darbeciler tarafından anti demokratik bir şekilde Yassıada mahkemesinde emir komuta kademesinin istekleri doğrultuda sözde yargışanıp idam'a mahmum edilen İstiklal madalyası sahibi ve Atatürk tarafından ilk kez 1931 de Aydın'dan mebus yapılan Menderes'in tüm hayatı halkına hizmet ile geçtiği halde idam edilerek cezalandırılması hiç bir zaman toplum nezdinde karşılık bulmadı.

İstanbul Time Haber Merkezi

Zeybek başkanlığında ki Kalabalık DP.li gurup Vatan caddesinde bulunan merhum Adnan Menderes,Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun kabri'nin bulunduğu alana gelen demokrat partililer bir süre Bağcılar Belediyesinin kalabalık bir grup ile Menderes ve arkadaşlarının kabri başında anmalarını bekledi.

TBMM.başkanı Cemil Çiçek'inde katıldığı Bağcılar belediyesinin "Bir daha asla" başlığı ile yaptığı anma ve anlama programının uzaması ile DP genel başkanı Namık Kemal Zeybek ve DP.li grup etkinliğin yapıldığı alana giriş yapmaları ile birden tüm davetlilerin ve basın mensuplarının dikkatleri DP.li gruba çevrildi.
  
Basın mensupları ile arası iyi olan Uluocak anma toplantısını renkli hale getirdi

Zeytinburnu başta olmak üzere İstanbul'da oldukça tanınan Mimar Süleyman Uluocak'ın medya mesnupları ile oluşturduğu kişisel dostluğunun DP programlarında da kendisini hissettirmesi gözlerden kaçmadı.

Süleyman Uluocak gazetemize şunları söyledi;

Demokrat Parti MKK.üyesi mimar Süleyman Uluocak İstanbul Times'a şunları söyledi "Sizinde gördüğünüz gibi merhum başbakanımız Adnan Menderes,bakanlarımızdan Hasan Polatkan ve Fatih Rüştü Zorlu'nun anıt mezarı önünde bir çok partiye mensup insan hayır dualarla yad ediyor. Ama darbe yapan komutanları hatırlayan ne kadar insan var ben çok emin değilim" dedi.Uluocak konuşmasını şu sözlerle tamamladı."Bugün ister sağda olsun,isterse solda olsun hiç bir kimse Merhum Başbakan  Adnan Menderes ve bakan arkadaşları için iyi ki idam edildiler  demedikleri gibi toplumun ekseri çoğunluğu Menderes için hakın adamı imajını benismemiş durumda".dedi. 
Editör: TE Bilisim