Sen dertlenme Türkiyem, CHP var. umut var”

Mali Müşavir, Denetmen, Vergi Uzmanı ve Yazar Cumhur Çetin CHP İstanbul 2. Bölge’den milletvekili adaylığı için müracat etti. Cumhur Çetin adaylık çalışmalarını ve seçim sürecini 3 Mayıs Perşembe günü CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdi.

Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner ‘in neden CHP ve size göre ülkenin büyük sorunu nedir sorusuna şu şekilde cevap verdi.

CHP’ tercihimi Atatürk İlke ve inkılaplarına bağlı olduğum için yaptım. Ben Mali müşavirim işim gereği her gün ekonomi ile iç içeyim. Bundan dolayı da bana göre ülkenin en büyük sorunu ekonomiktir şeklinde konuştu.

Cumhur Çetin’in CHP İstanbul il başkanlarının da hazır bulunduğu adaylık açıklamasında şunları söyledi :

Değerli Basın Mensubu Arkadaşlarım,

Türkiye 24 Haziran tarihinde yapılacak seçimlerde TBMM'nin 27. dönem milletvekillerini belirleyecek. 16 yıldır ülkeyi yöneten siyasi iktidar, ülke ekonomisinin yönetilemez hale geldiği endişesi ile baskın seçim kararı aldı. Ülkenin tüm kaynaklarının satıldığı, zam üstüne zam yapıldığı, vergi bindirmeleriyle ayakta durulmaya çalışıldığı, verginin en önemli kaynağı olan üretim ve istihdam sorunun vahim sonuçlar verdiği bir dönemden geçiyoruz.

16 Nisan referandumun ardından bugüne kadar yapılan seçimlerin en önemlisi konumuna gelen 24 Haziran Genel Seçimleri'nde partimiz CHP’yi iktidar yaparak daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi, bağımsız adalet, sanayisiyle büyüyen, üreten Türkiye hedefiyle geleceğin Türkiyesini inşa etmek istiyoruz.

Türkiye için bu kadar kritik olan 24 Haziran seçimlerinde "Birikimli bir genç, sorgulayan bir birey, mücadeleci bir yurttaş, korkusuz bir muhalif, çağdaş bir çevreci, saygılı bir demokrat, çalışkan bir partili, örgütlü bir devrimci, duyarlı bir siyasetçi ve Atatürkçü bir aday olarak karşınızdayım.

Yıllardır sosyal, STK ve mesleki alanda yaptığım çalışmalarla hem ülkeme hem de partim CHP’ye hizmet üretmeye çalıştım. Vergi mevzuatları konusunda sektörün en bilinen portallarında yazarlık yaptım. Vergi konularında iş insanlarına, siyasilere, özel şirketlere, meslektaşlarına ve hukukçulara danışmanlık yaptım. TBMM’de ilgili komisyonlarla görüşerek bazı kanunların çalışmalarında partili vekillerimle katkı sundum. 2016 yılında yapmış olduğum “Matrah ve vergi artırımı, kesinleşmemiş veya dava safhasında bulunan alacaklar ve inceleme ve tarhiyat safhasında bulunan işlemlerinde eklenmesi gerekir” ve “6736 Kanun Kapsamında yapılandırılan ve 6770 sayılı Kanunun 26. maddesiyle, 6736 sayılı Kanuna eklenen geçici 2. madde ile 2017 Ocak ayında ödenmesi gereken taksitler Mayıs 2017 tarihine ötelenmişti. Ülkemizde yaşanan olumsuz ekonomik koşullar nedeniyle, Mayıs 2017 tarihine ötelenen taksit ödeme süresinin 30 Eylül 2017 tarihine ötelenmesi gerekir” önerileri CHP Grup başkan Vekili Engin Altay’ın takibi ve CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Musa Çam’ın önergesi ve destekleriyle Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu tutanaklarına girdi.

Muhasebecinin Belge düzeni (2016), Vergi ve Cezalarından Korunma Yolları (2017) isminde yayımlanmış iki kitabım bulunuyor.

CUMHUR ÇETİN KİMDİR?

Almanya’da gurbetçi bir ailenin evladı olarak 8 Ocak 1973 yılında dünyaya geldi. Cumhur Çetin eğitim çağı geldiğinde ailesi tarafından Türkiye’ye gönderildi. Memleketi Sinop, Gerze, Belören köyünde ilkokulu bitirdi. Her köy çocuğu gibi okuldan kalan zamanlarında tarla ve hayvan işlerinde ailesine yardım eden Cumhur Çetin köy yaşamının zorlu şartlarında her gün kilometrelerce yol yürüyerek gitti okuluna.

EĞİTİM YILLARI

Çocukluk yıllarında dahi temsil yeteneği gelişmiş olan Çetin çevre okulları ile yapılan etkinliklerde kendi köyünü temsil eden öğrenci olarak öne çıkıyordu. Çetin, Ortaokul ve Lise eğitimini Gerze’de Üniversiteyi Afyon Kocatepe Üniversitesi Muhasebe bölümünde okudu. Meslek lisesi mezunu olmadığı için üniversitenin ilk yıllarından itibaren mesleği ile ilgili bir muhasebe ofisinde çalışmaya başladı. Afyon’da Mali Müşavirlerin olduğu bir handa yer alan muhasebe bürosunda çalışan Çetin okulda aldığı teorik bilgilerini çalışarak pratiğe dökme imkanı bulmuştu. Çetin daha sonra AÜ İşletme Fakültesi’ni bitirerek eğitimini taçlandırdı.

MESLEKİ YAŞAMI

Askerlik görevini yapan ve İstanbul’a yerleşen Çetin, iş hayatına atılarak özel bir şirkette muhasebe şefi olarak işe başladı. Sonraki yıllarda çeşitli firmalarda muhasebe müdürü olarak görevlerde bulundu. 2008 yılında Mali Müşavir oldu. Branşlaşmanın önemini bilen Çetin mali müşavirlik döneminde vergi danışmanlığı, vergi inceleme danışmanlığı ve vergi mahkemeleri davalarında bilirkişi ve danışmanlık konularında uzmanlaşarak önemli başarılara imza attı. Özel şirketlere, avukatlara ve mahkemelere danışmanlık hizmeti verdi. 2016 yılında kendi mali müşavirlik şirketini kurdu.

MESLEKİ UZMANLIK VE YAZARLIK YAŞAMI

Sektörün en çok takip edilen haber portallarında, çeşitli dergilerde öneri ve görüşlerinin yer aldığı makaleleri yayınlandı. Vergi mevzuatı konusunda muhasebeciler, mali müşavirler ve avukatların başucu kaynağı niteliğinde Muhasebecinin Belge dü- zeni (2016), Vergi ve Cezalarından Korunma Yolları (2017) isimli yayımlanmış iki kitabı bulunan Çetin, halen ülke genelinde iş insanları, şirket mali yetkilileri, muhasebeci, mali müşavir ve hukukçuların yakından takip ettiği www.muhasebetr.com adlı internet sitesinde yazdığı makalelerle hem iş dünyasına, hem meslektaşlarına hem de gelir idaresine öneri ve katkılarda bulunuyor.

STK ve SOSYAL YAŞAMI

Gurbette doğmuş ve Anadolu topraklarında öz kültürünü almış olan Çetin, İstanbul’a geldiği günden beri Sinoplu hemşehrileriyle bağını hiç koparmadı. Çetin şehirlerde faliyet gösteren yöre ve hemşeri derneklerinin toplumun şehre entegrasyonu ve öz kültürünü kaybetmeden kişisel gelişimine katkı sunmasının önemine STK hayatında hep dikkat çekti. Bu doğrultuda çalışmalar yaptı.

ÜYESİ OLDUĞU STK’LAR

Halen 88 derneğin üye olduğu SİNDEF (Sinop Dernekler Federasyonu) Meclis Başkan Vekilliği ve CHP Komisyon Başkanı görevlerini başarıyla yürüten Çetin, ayrıca SMMM Odası Üyeliği, Sinop Gerze Çevre Köyleri Dernek Başkan Vekilliği, Demokrat Sinoplular Platformu Üyeliği ve Çağdaş Muhasebeciler Birliği Üyeliği görevlerine devam ediyor.

SİYASET YAŞAMI

Siyaset ile daha ortaokul yıllarından itibaren iç içe olan Cumhur Çetin sol ideoloji ile yetişti. O tarihlerde Gerze’de CHP ve SHP’de gençlik kollarında çalışmalarda bulunan Çetin bir taraftan ideolojik ve siyasal gelişimini tamamlarken bir taraftan da afiş asmadan, sokakta çalışmalarına parti faaliyetlerinde aktif görevlerde bulundu. Anons arabalarında dönemin zor şartlarında el megafonlarıyla anonslar yapan Çetin parti mutfağında siyasi eğitimini aldı. Sivil toplum çalışmaları ve siyaseti içi içe yürüten Cumhur Çetin’in mesleki uzmanlığı siyaset alanında da topluma hizmet olarak öne çıktı. Çetin’in 2016 yılında yapmış olduğu “Matrah ve vergi artırımı, kesinleşmemiş veya dava safhasında bulunan alacaklar ve inceleme ve tarhiyat safhasında bulunan işlemlerinde eklenmesi gerekir” ve “6736 Kanun Kapsamında yapılandırılan ve 6770 sayılı Kanunun 26. maddesiyle, 6736 sayılı Kanuna eklenen geçici 2. madde ile 2017 Ocak ayında ödenmesi gereken taksitler Mayıs 2017 tarihine ötelenmişti. Ülkemizde yaşanan olumsuz ekonomik koşullar nedeniyle, Mayıs 2017 tarihine ötelenen taksit ödeme süresinin 30 Eylül 2017 tarihine ötelenmesi gerekir” önerileri CHP Grup başkan Vekili Engin Altay’ın takibi ve CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Musa Çam’ın önergesi ve destekleriyle Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu tutanaklarına girdi, Kanun tekliflerinin hazırlanmasında yer aldı.

Halen Mali Müşavirlik ve yazarlığa devam eden Çetin evli ve biri 18 diğeri 12 yaşında iki erkek çocuk babasıdır. Cumhur Çetin ingilizce biliyor.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim