Tarihi değeri olan firmalarımızı genç kuşaklarda tanısın diye araştırıp buluyoruz
İşte bunlardan birisi de 2 asırdır aksatmadan faaliyetini devam ettiren Çekerci Cafer Erol firması. İstanbul Times Tv ve İstanbul Times Gazetesi ekibi Kadıköy'e giderek firmanın satış ve pazarlama müdürü İbrahim Kanat ile görüştü...
İstanbul Times Söyleşi / Çağla Pekgüleç Kameraman: Erhan Şahin
İşte detaylar...

1.Şekerci Cafer Erol tatlı yolculuğuna nasıl başladı?
Şekerci Cafer Erol tatlı yolculuğuna 1807 yılında başladı. Osmanlı tatlıları konusundaki yeteneği, ürünlerinin damaklarında bıraktığı tat ve ürünlerinin estetiğine verdiği önem daha o yıllarda hissediliyordu. Geçen yıllar ile birlikte müdavimlerinin vazgeçilmezi haline gelen Şekerci Cafer Erol; merkezini 1945 yılında beşinci kuşak torunlarından Cafer Erol ile birlikte Kadıköy’e taşındı.
İşte bunlardan birisi de 2 asırdır aksatmadan faaliyetini devam ettiren Çekerci Cafer Erol firması. İstanbul Times Tv ve İstanbul Times Gazetesi ekibi Kadıköy'e giderek firmanın satış ve pazarlama müdürü İbrahim Kanat ile görüştü...
İstanbul Times Söyleşi / Çağla Pekgüleç Kameraman: Erhan Şahin
İşte detaylar...

1.Şekerci Cafer Erol tatlı yolculuğuna nasıl başladı?
Şekerci Cafer Erol tatlı yolculuğuna 1807 yılında başladı. Osmanlı tatlıları konusundaki yeteneği, ürünlerinin damaklarında bıraktığı tat ve ürünlerinin estetiğine verdiği önem daha o yıllarda hissediliyordu. Geçen yıllar ile birlikte müdavimlerinin vazgeçilmezi haline gelen Şekerci Cafer Erol; merkezini 1945 yılında beşinci kuşak torunlarından Cafer Erol ile birlikte Kadıköy’e taşındı.
2.Değişmeyen lezzetiyle 200 yılı aşkın bir süredir damaklarımızı tatlandırmış bu lezzetin farkı nedir?
Şekerci Cafer Erol, rengârenk akide şekerleri onlarca çeşit lokumları, hangisini tadacağımıza karar vermekte zorluk çektiğimiz çikolataları, klasik ezmeleri, hamurlu ve sütlü tatlıları taze meyvelerden hazırlanmış reçelleri, özel günlerde sunulmak üzere tasarlanmış doğum,elilik,yılbaşı,bayram çikolataları ve şekerleri ile ürün çeşitliliği konusunda ve ürünlerini birer sanat eseri olarak kabul görmüş. Kişilere ve firmalara özel hazırlanmış tasarımlarıyla farklılığını vurgulamaktadır. Yaptığımız akide ve lokumların içeresinde %20 bal kullanıyoruz ve şeker ilavesi olmayan glikoz,mısır şurubu olmayan şekeride az olan ürünler üretiyoruz.

3.Eşsiz ürünlerinizi sevenleri ile buluşturmak için başka şubeniz var mı?
8 Şubemiz bulunmakta.Aqua Florya,Göztepe,Ataşehir,Kadıköy,Üküdar,Akasya Avm,İstinye park ve Şehir dışı olarak Erzurum’da satış noktalarımız var.
5.Günlük olarak üretim kapasiteniz ne kadar? E ticaret şeklinde satışınız var mı?
İnternetten üzerinde satışlarımıza talep oldukça fazla Amerika,Kanada gibi ülkelerden sipariş alıyoruz. Her gün imalatımız var. Günlük tüketim olarak bir ton üstü kabul edebiliriz.

6.En çok sattığınız sizinle özdeşleşen en önemli ürününüz nedir?
Akide şekerimiz var. Çeşitlerimiz oldukça fazla her hangi bir katkı maddesi kullanmıyoruz bizim sürekliliğimizi sağlayan bunlar zaten.
7.İstanbul Times yayın grubu olarak bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz? Son olarak ne söylemek istersiniz?
Son olarak Şekerci Cafer Erol’un 5.Kuşak temsilcisi Hacı Nurtekin Erol, Mehmet Erol, CEO Hakan Erol Bey ile hep beraber güzel işlere imza atmak istiyoruz. Üst katımızın iki katı VIP olacak gramofon taş plak çalacağız her şeyimiz bakır kaplı olacak bizi takip eden herkesi bekliyoruz..

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)