Emekliler, memurların bankalardan aldığı brüt maaşlarının yüzde 60’ı kadar olan
Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, yaptığı açıklamada memurlara bankalardan 3 yılda bir brüt maaşlarının ortalama yüzde 60’ı kadar ek ödemenin verildiğini hatırlatarak, “Biz yüzde 50’ye de razıyız” dedi.
“SGK SORUNA EL ATSIN”
9.5 milyona yakın emeklinin
Türkiye’de 1 milyon 800 bin memur emeklisinin, 5.5 milyon işçi emeklisinin, 2 milyona yakında BAĞ-KUR emeklisinin olduğunu ifade eden Özdemir, “Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlandık biz, kurum bünyesinde birleştirildik. Emekli sandığı,SSK, BAĞ-KUR SGK bünyesinde birleştik. Bu nedenle SGK bizim için bankalarla anlaşmalı” diye konuştu.
SGK’dan yıllık maaş olmak üzere 75 milyar TL’nin çıktığını, bunlara hastane ve ilaç paraları da eklenince, kurum tarafından 205 milyar TL’nin bankalara yatırıldığını ifade eden Özdemir, büyük paraların bankalara yattığını, ancak kendilerine hala promosyon verilmediğini belirtti.
“BANKALAR 1-2 TL PROMOSYON VERELİM DİYOR”
Bankaların emeklilere 1-2 TL kadar