BAŞAKŞEHİR AGD ÖMER FARUK AKYÜZLÜ’YE EMANET

Uzun istişareler sonucu AGD İstanbul il yönetimi tarafından göreve getirilen Akyüzlü’nün İl ve ilçe binasında gerçekleşen devir teslim törenlerinde birlik beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi.

Törenlerin ardından konuşan Ömer Faruk Akyüzlü, Teşkilatımız bize yeni bir görev tevdi etti. İnşallah biz de aldığımız bayrağı daha yüksek yerlere taşıyacağız. Başakşehir’imizde ulaşmadığımız aile, genç kardeşimiz kalmayacak. Gençliğin ahlaki ve manevi anlamda büyük bir sıkıntının eşiğinde olduğunu bu dönemde vazifemiz zor, sorumluluğumuz büyük. Toplumdaki çöküntüyü hep birlikte görüyoruz. Gençlerimiz birer birer elimizden kayıp gidiyor. Uyuşturucu, alkol kullanma yaşı düşmekte. Çocuklarımız iddia salonlarında maalesef kumara alıştırılıyor. Gençlerdeki manevi boşluk hakeza öyle. Tüm bu sorunlar Türkiye’nin olduğu gibi Başakşehir’imizin de sorunu. Gençlerimizi yaratılış gayesini bilen ibadet yaldızlarıyla bezenen kişiler yapabilmek için İnşallah hep birlikte bu ağır ve zor görevi hakkıyla yerine getireceğiz. Allah şimdiden yardımcımız olsun” diye konuştu.

Ömer Faruk Akyüzlü Kimdir, (Nükleer Fizikçi, Veritabanı ve Yazılım Uzmanı)

Aslen Siirtli olan Ömer Faruk AKYÜZLÜ, 1984 yılında İstanbul'da doğdu.

Fatih'teki Vasıf Çınar İlkokulundan mezun oldu.

Orta okul ve Lise tahsilini İstanbul İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

2005 yılında Marmara Üniversitesi Fizik Bölümünden mezun oldu. 2008 yılında aynı üniversitede yüksek lisans yaptı.

Uranyum zenginleştirme proseslerinin incelenmesi konusunda çalışmaları ve ve araştırmaları olmuştur.

Türkiye'de "Nükleer Reaktör Yakıt İmalatı Öncesi Uranyumun Saflaştırılması ve Zenginleştirme Prosesleri" tezi Türkçe ilk kaynak olmuştur.

2008 yılında Anadolu Üniversitesi Mahalli İdareler (Yerel Yönetimler) bölümünden mezun oldu.

2009 yılında Çukurova Üniversitesinde Fizik ana bilim dalında Doktoraya başladı.

2006-2017 yılları arasında Boğaziçi İnşaat Müşavirlik A.Ş' de Oracle veritabanı uzmanı ve uygulama geliştiricisi olarak çalıştı.

2005 -2009 yılları arasında bazı dernek ve vakıflarda Fen Bilgisi ve Matematik öğretmenliği yaptı.

2012 yılından beri özel sektörde yazılım ve donanım üzerine danışmanlık yapmaktadır.

1992 yılında Milli Gençlik Vakfında siyasi çalışmalara başlayan AKYÜZLÜ, uzun yıllar Fatih İlçe teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptı. İBB Gençlik Meclisinde 2. dönemde Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu.

Birçok vakıf ve dernekte yöneticilik yapan AKYÜZLÜ, Siirt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Mimarlar Mühendisler Grubu, FEDDER ve TEKDER üyesidir.

Başakşehir'de ikamet eden AKYÜZLÜ, Arapça ve İngilizce bilemktedir. Evli ve 3 kız çocuğu babasıdır.

Editör: TE Bilisim