Cumhuriyet döneminde ise 19 Mayıs 1930 tarihinde itibaren Emniyet Genel Müdürlüğü ismini almıştır.

Polis Teşkilatı haftası her yıl 04-10 Nisan tarihleri arasında kutlanır. Polis Teşkilatı 10 nisanda kurulduğu için 10 Nisan Polis Günü olarak kutlanır.

Erbakan Vakfı Hanımlar Komisyonu Emniyet Müdürünü Ziyaret Etti

Prof.Dr.Necmettin Erbakan Vakfı Hanımlar Komisyonu gençlik Kolu b aşkanı Gözde Dolar 4/10 Nisan Polis haftası nedeni ile Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen’i ziyaret ederek yanınızdayız mesajı verdi.

İstanbul Times Haber Merkezi  

Emniyet Müdürü Cenk Öznen,Özge Dolar ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti

Ziyaret nedeni ile Erbakan Vakfı Zeytinburnu Şubesi Hanımlar komisyonu gençlik kolları başkanı Özge Dolar ve arkadaşlarının 4/10 Polis haftası nedeni ile yaptıkları ziyaret için teşekkür etti.

POLİS, VATANIN HUZUR, BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN TEMİNATIDIR

Zeytinburnu ilçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen ziyaret nedeni ile şunları söyledi: ”Teşkilatımız, Vatanın her köşesinde huzur, güven, birlik ve beraberliğin tesisi için her türlü zorluğa karşı cansiperane rol üstlenen, ülkemizin en köklü ve en deneyimli kurumlarından biridir.

Zabıta olarak yürütülen asayiş hizmetleri, 10 Nisan 1845 tarihinden itibaren "Polis" adıyla devam etmiş ve bu tarih Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir. 10 Nisan "Polis Günü" ve içinde bulunduğu hafta fedakar Emniyet Güçlerimize halkımızın minnettarlığının bir ifadesidir.

Esnaf tartışmalarını, mahalle içi kavgaları babacan tavrıyla tatlıya bağlayan; halkın namus, can ve mal güvenliğini sağlama noktasında görevini titizlikle yapan; ahlak ve manevi değerlerimizi koruyan; öncelikli görevi toplumun emniyetini barışçıl yollarla sağlamak olan; tehditlere karşı asayişi temin etmek gerektiğinde canı pahasına mücadele veren; Vatanın bölünmez bütünlüğüne halel getirmemek uğrunda hiç çekinmeden şehadete koşan Polis Teşkilatımız, her zaman milletimizin güven ve takdirini kazanmıştır.

Annelik ve iş kadını olmak üzere çift mesai yapan Kadın Polislerimiz, polislik mesleğinin her türlü zorluğunun kendi evlatlarını korumada gösterdikleri hassasiyeti, neslin korunmasında göstererek görevlerini özveriyle yapmaktadırlar” dedi.

Özge Dolar ‘da şunları söyledi

Bu ulvi görevi fedakarca ifa eden tüm polislerimizin mesleki ve psikolojik koşulları, sosyal ve özlük hakları, mesai istirahat çalışma sistemleri dikkate alınarak her türlü iyileştirmelerin yapılmasını, görevi sırasında geçim sıkıntısı, ailenin refahı endişelerinin olmaması için her türlü maddi-manevi desteklerin sağlanmasını Erbakan Vakfı Hanımlar Komisyonu olarak canı gönülden dilemekteyiz.

Milli Görüş Hükümetlerinde memurumuzu enflasyona karşı ezdirmemek için mücadele edilmiş, güvenlik kuvvetleri mensuplarına -asker polis ayırımı yapmaksızın- maaşlarında iyileştirmeye gidilmiştir.

Doğu ve Güneydoğuda terör olayları neredeyse sıfıra müncer olmuştur. Terörün önlenmesinde Milli Görüş düşüncesinin hakim unsur olduğu ortaya çıkıyor. Doğu ve Güneydoğu milli, yaygın, süratli maddi ve manevi kalkınma ile Devlet orada sevilen bir kurum olarak algılanmalı, Devlet-Millet kaynaşması sağlanmalıdır. Cefakar, fedakar polisimiz de teröre kurban gitmemelidir.

Günümüz asayişinin temininde, terörün önlenmesinde polis-halk işbirliği ve toplumsal desteğin gerekliliği önemli bir kıstas olarak kabul edilmektedir.

Emniyet hizmetlerinin disiplinli olması, silahlı güç kullanımı doğal olarak etkili bir unsurdur ve gereklidir ancak toplumda kurumsal bir paranoya boyutuna asla ulaşmamalıdır. Polisin bir korku kurumu olmaktan çıkartılarak bir güven kurumu haline getirilmesi, fedakar polisin silah tutan elinin aynı zamanda bir şefkat eli olduğunun da zihinlere yerleşmesi ile mümkündür.

Gelinen nokta, temelinde bölge, ırk, mezhep ayırmaksızın tüm vatan topraklarımızda takip edilecek yegane yolun Milli Görüşün Temel İlkeleri olduğu gerçeğidir:

  1. Savaş değil, barış,
  2. Çatışma değil, diyalog,
  3. Çifte standart değil, adalet,
  4. Üstünlük değil, eşitlik
  5. Sömürü değil, adil düzen,
  6. Baskı ve tahakküm değil, insan hakları hürriyet ve demokrasi

Bu duygular içerisinde Emniyet Teşkilatımızın 172. yılını kutluyor, görevlerini kahramanca yerine getirirken şehitlik mertebesine ulaşan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, görevleri başında bulunan tüm polislerimize ve desteklerinden dolayı fedakar ailelerine SEVGİ ve SAYGILARIMIZLA birlikte başarılar diliyoruz” diyen Özge Dolar Vakıf olarak kim ülkemize hizmet ederse biz onların duacısıyız diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim