TOKİ ve EMLAK Konut’un yetkileri elinden alınsın

İstanbul’da Eylül 2009’da büyük bir sel felaketi yaşadık. İkitelli Tır garajından başlayıp Basın Ekspres yolundan havalimanı kavşağına kadar olan bölgelerde çok sayıda vatandaş hayatı kaybetti ve ciddi oranda maddi kayıplar oldu. Om zaman İBB. Başkanı Kadir Topbaş Televizyonlara açıklamalarda bulundu aynen şunları söyledi ”Tapulu ve izinli de olsa dere yatağında ne kadar yapı varsa kimsenin gözünün yaşına bakmadan yıkacağız” demişti” O zaman gazete olarak bu açıklamaları canlı olarak takip etmiş bu sözlerin gereğinin yerine gelmesini zor bulmuştuk. Ancak kıs aşure sonrada aynı bölgede 30 veya 40 katlı binalara imar izni verileceğini düşünememiştik. Ancak büyük sel felaketinden kısa bir süre sonra birkaç ilçeye sınırı olan Basın Ekspres yolunda 69 gökdelen’e imar izni verildiğini görünce bu kadar da olmaz dedik ama oldu ve oluyor.

Kadir Topbaş halka bir açıklama borçlu

Başkan topbaş açıklama yaptığı dönmede bu lokasyonda ciddi bir yapı söz konusu değildi ama o tarihten sonra onlarca çirkin ucube bina için imar izinleri verildi.

Basın Ekspres Yolu, Ataköy Sahili, Zeytinburnu Sahili ve diğer Ucube yapılar hemen yıkılsın

Basın Ekspres yolu Başakşehir girişinde yapılan Mall Of İstanbul,Mar Yapı’nın binaları, Elite Wrold Otel, Ağaoğlu’nun binası, Saruhan Holding’in binası, İSTWEST, KARAT 34, ENESLER İNŞAAT’ın yaptığı bina başta olmak üzere daha önce ağaçlandırma bölgesi olan alanda yapılan bütün binalar yıkılmalıdır.

Bakırköy (Ataköy ) Sahili

Kuzu İnşaat’ın yaptığı Sea Peral Projesi, Hayt Regency Hotel (Tarihi Baruthanenin dibinde ) Büyükyazıcı’nın yaptığı binalar, Pruva 34, AKVARYUM Florya başta olmak üzere halkın sahillere inmesine engel teşkil eden ve hava sirkülasyonunu engelleyen bütün binalar yıkılmalı ve buralar eski haline getirilmelidir. Buralara imar izni verenlerin de mutlaka yargılanmaları gerekir. Kıyı kanununa muhalefet edeceksiniz, Doğu Roma’nın 330 dan 1453 ‘e kadar geçen 1.123yılda imar vermeyecek, Osmanlı 1453 den 1923 e kadar geçen 470 yılda imar vermeyecek, Türkiye cumhuriyeti 1923 den 2002’ye kadar geçen 79 yılda bir sent’e muhtaç olduğu dönemlerde imar veremeyecek TOKİ ve EMLAK konut denilen yapı bu kadar sürede imar verilmeyen bölgeleri rant odaklı imara açacak ver parayı al imarı diyecek öylemi ? Bu vurdumduymazlık ben verdim oldu verdiysem ben verdim kime ne demek karşılık bulmamalı. Halkın ortak yaşam alanlarını sadece rant için imara açanlar mutlaka hesabını vermelidir.

Zeytinburnu Sahili de halkın elinden alındı

Simpaş tarafından yapılan Ottomare Suits binası Martıların, leyleklerin ve diğer bilumum kuşların yaşam alanını tehlikeye attı. Zeytinburnu halkının Marmara Denizi ile bağlantısını kesti. Mimarimize yaşamımıza uygun olmayan bir tarzda demir ve beton kütlesi şeklinde önümüze konuldu. Bu binanın burada olması kabul edilemez. Hemen yanında Çimento Fabrikasının arazisine yapılan bina da diğer bir ucube yapı olarak yükseliyor. Eskiden Et Balık kurumu olarak alçak katlı binada hizmet veren kombine’nin yerine Yedi Mavi ismi ile yine Zeytinburnu halkının Marmara denizi ile bağlantısı kesen bina kütlesi’ de halkın sağlıklı yaşam hakkını tehlikeye atıyor ve atacak. Ağır Bakım ‘ın yerinde binlerce ağaç ve tarihi mekanlara zarar verilerek inşaatına başlanan BÜYÜKYALI İstanbul projesi de Zeytinburnu Belediyesine belki önemli bir vergi ödeyecek ama halkın yaşamına çok katkısı olmayacak. Zaten 6 asırlık tarihi cami, klişe ,cem evi ve diğer yapıların yanına 39 katlı ONALTI DOKUZ projesi yapılacak ve mahkeme bazı katların traşlanmasınam kararı verecek ve karar yerine gelmeyecek ?

Özet olarak 2002’ye kadar imar verilmeyen Sahillere, dere yataklarına, yol kavşaklarına ,akıl ve vicdanın kabul etmeyeceği yerlere verilen bütün imar izinleri iptal edilesin.

Yaptığımız haberlerden dolayı hakkımızda ,inşaat firmaları tarafından açılan bütün davaları biz kazandık. Bu ülkede artık namuslular da namussuzlar kadar cesur olmak zorunda.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim