Zonguldak açıklarında demirleyen ve kaptanı ile 12 mürettebatı tarafından terk edilen 955 grostonluk "Adnan Kaptan" adlı kuru yük gemisinin limana çekileceği açıklandı.

Zonguldak Liman Başkanı Ali Görkem, geçen Temmuz ayının 6’sında "Adnan Kaptan" adlı 66 metre uzunluğunda ve 9,5 metre enindeki 955 grostonluk kuru yük gemisinin 12 mürettebatı ile Zonguldak açıklarına demirlediğini söyledi.

Görkem, gemide çalışan personelin maaşlarını alamadıkları ve maddi sıkıntı çektikleri gerekçesiyle gemiyi terk etmesinin ardından, dışarıdan alınan baş makinistin gece fenerleri yaktığını ve genel temizlik işlerini de yaptığını anlattı.

"Baş makinist de 28 gün kalmasının ardından gemiden ayrıldı, daha sonra kaptan terk etti 7 Ağustos’ta gemi boş kaldı" diyen Görkem, gemiyle ilgili şu bilgileri verdi:
"Gemi, deniz dalga olmadığı için şuan çok tehlike oluşturmuyor. Ancak Karadeniz malum, çıkabilecek fırtınada halatları kopabilir, bu riski göze alamayız. Bundan dolayı Gerekli yerlere tebligat yaptık. Bizim için önemli olan bölge ve geminin emniyetini sağlamaktır. Limanın işletmeciliğini Türkiye Taşkömürü Kurumu yaptığından kurum yetkilileri ile konunun çözümlenmesi için görüşüyoruz. Bu çok kolay değil ama gemiyi TTK’nın römorkuyla liman içerisinde uygun alana çekeceğiz. Ancak limanın ticaretini etkilemeyen alan dışına çekilecek. Geminin performansı çok güçlü ve evrakları tamam. Ancak, gemide fenerler yanmadığı için geceleri risk oluşturuyor. Bu nedenle gemi en kısa zamanda limana çekilecek. Geminin sahibinin bulunması yönündeki çalışmalarımız devam ediyor."
Editör: TE Bilisim