Bu yıl altıncısı düzenlenen, ''Ata'yı Anma Bisiklet Turu'' Dolmabahçe'de verilen startla başladı. 

Etkinliğe katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Bisiklet Federasyonunun desteğiyle gerçekleştirilen programda, Dolmabahçe Sarayı'ndan sembolik olarak alınan toprağın, Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'e götürüleceğini belirtti. 

Demir, ''Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bu bayram gününde rahmetle anıyoruz. Belediyemiz olarak, Bisiklet Federasyonunun etkinliğini destekliyoruz. Bizden de 10'a yakın arkadaşımız bu tura katılıyor'' dedi. 

Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Alpay da tura 30 bisikletçinin katıldığını dile getirerek, ''Bu turu, her sene gelenekselleştirdik. Bu yıl programımıza kulüp bisikletçileri de katıldı. Programımız iki etaptan oluşuyor. Birinci etabı, Bolu'ya kadar sürüyor ve aşağı yukarı 240 kilometre'' diye konuştu. 

Alpay, programın ikinci kısmının ertesi gün devam edeceğini belirterek, ''Toplamda 470 kilometrelik bir etap. Bisikletçilerimiz iki gün içerisinde bu yolu katederek, Anıtkabir'de, Mozale'de, Dolmabahçe'den alınan toprağı teslim edecekler'' diye konuştu. 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün, Van'daki depremzedeler için de çalışma yaptığını ifade eden Alpay, ''Bisiklet noktasında çocukları sevindirmek açısından arkadaşlarımızın çalışması sürüyor'' dedi. 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Tarkan Alpay ellerindeki Türk bayrağı ile turun startını verdi. (AA)
Kaynak: aa