Paraya tapanlar kendi insanlıklarından başka bütün insanlığı yok sayan hatta hayvanlaştıran bir yapı olarak tarihin her safhasında yıkıcı unsur olarak ortaya çıkmıştır. Yapıcı unsurların bütün güzelliklerini ayaklarının altında ezmeyi bir sanat sanmışlardır. Tarih sahnesine baktığınızda PARAYA TAPANLAR ne din tanımışlar, ne Allah`ın elçilerini ve elçileri öldürürken kendilerini ilahlaştırmışlardır. Ne imparatorluklar önünde durabilmiş ne de kurdukları devletler onları tatmin etmiştir. Kibirleri ve ihtirasları gözlerinin gördüğü her şeyin kendilerine ait olmasını veya şehvetleri ve nefisleri ise bir kamçı misali bütün dünyada kol geziyor… Kendilerine engel olmaları ise hiçbir şekilde kabul etmiyorlar… Bunu denemeye kalkanların kendi ölüm fermanlarını imzalaması anlamına geliyor.


Bu dünyayı kasıp kavuran garabet düzeni BÖL – PARÇALA – YÖNET nasıl işliyor?

Her yere bir VİRÜS – ASALAK gibi giriyor… “GİZLİLİK ESASTIR”

ÖZELLEŞTİRME – FASON – TAŞERON – KÖLELİK DÜZENİ – KİRALIK İŞÇİ – FİRAVUNLUK (BAŞKANLIK DÜZENİ) – PARAYA TAPANLARIN ANAYASASI –

MEDYA - BASIN onların insanlar üzerindeki gözü kulağı, algı ve yönlendirme aracı,

“YALAN – ENTRİKA – PROPAGANDA – HER ŞEY MÜBAHTIR.”


“Bankaların halkı borçlandırmak için verdikleri kredinin kaynağı yoktur.” (Ralph M. Hawtry, Birleşik Krallık Eski Hazine Bakanı)


“Bankalar, olmayan paradan kredi yaratarak faiz geliri sağlamaktadır.” (William Paterson, Bank of England kurucusu, 1694)


“Neyse ki halk banka ve para düzeninin nasıl işlediğini anlamıyor, eğer anlasalardı inanıyorum ki ertesi sabah ihtilal olurdu.” (Henry Ford)


Merkez bankası sahipleri için her yol PARA KAZANMAYA gider. Devletin ve halkın zararına olan devalüasyon, enflasyon, faiz vb. aklınıza gelen her finansal enstrüman onların geçim kaynağıdır. Siz borç istediğinizde banka nasıl sözleşmeler imzalatarak tahsil edeceği faizi garanti altına alıyorsa, aynı durum devlet içinde geçerlidir.


Bugün insanlık kendilerine dönüp bir baksalar her halde kendilerini tanıyamaz halde göreceklerdir. Çünkü mutlu değiller, yapmak istedikleri ile yaptıkları onları mutlu etmiyor. Bunu insana yaptıran ne olabilir. Bu nasıl bir illüzyon ki insanlık; bütün bunları kendi iradesiyle kendine ZÜLÜM EDER konuma geldi.

Paraya tapanlar en başta bütün ülkelerin merkez bankalarını ele geçirdiler. Kendi ilahlıklarını ilan etmek için para kontrolünü sağlamak zorundalar. Yakın tarihte önce parayı bilerek ve isteyerek para dağıttılar, kredi kartları limitlerini bir pınar gibi akıttılar… Bir ELMA ŞEKERİ yedirir gibi medya vasıtasıyla gözlere kulaklara hitap ettiler… Kimse de NE OLUYOR DEMEDİ? Alan memnun veren memnun hiç ödenmeyecekmiş gibi dörtnala koştular.


EMEĞİN KARŞILIĞI KADAR HARCA DİYEN OLMADI? NASIL BİR ALGI YÖNETİMİ DEĞİL Mİ?


Şimdi ise paraya tapanlar ilahlıklarını perçinlemek ve bütün dünya devletlerini parçalamak için ikinci evreye geçtiler

.

PARAYI ÇEKME VE DEVLETLERİ PARÇALAMA - HALKLARLA DEVLETLERİNİ KARŞI AKRŞIYA GETİRME - NE DE OLSA BUNU GÖRÜNÜRDE YAPAN DEVLET VE ONLARIN MERKEZ BANKALARI DEĞİL Mİ?


Aslında iş hiç öyle değil beyler bayanlar; örnek mi? Türkiye de neler oluyor mesela?

Türkiye Merkez Bankasında Hazine Müsteşarlığı`nın hissesi her zaman yapılan düzenlemelerde,

“DEVLETİN DEĞİL, BANKERLERİN ÇIKARLARI GÖZETİLİR.”


Mesela KEMAL DEVRİŞ DÖNEMİNDE yapılan bir değişik ile 1211 sayılı kanunda yer alan “DEVLETİN ÇIKARLARINI GÖZETMEK” yerine;

“PARA POLİTİKASI ARAÇLARINI DOĞRUDAN KENDİSİNİN BELİRLEYECEĞİ HÜKME BAĞLANMIŞ VE BÖYLELİKLE BANKA ARAÇ BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞMUŞTUR.

KANUN AYRICA; BANKANIN FİYAT İSTİKRARINI SAĞLAMAK AMACI İLE ÇELİŞMEMEK KAYDIYLA HÜKÜMETİN BÜYÜME VE İSTİHDAM POLİTİKALARINI DESTEKLEYECEĞİNİ HÜKME BAĞLAMIŞTIR.”


BUNUN ANLAMI : “DEVLETİN DEĞİL, PATRONLARIN ÇIKARLARI ÖNCELİKLİDİR.”


Bu söylemi açarsak eğer;  Anonim şirketlerde % 51 çoğunluğa sahip olan hissedar yönetimde tek yetkilidir. Fakat bu konu MERKEZ BANKASI olunca ve hissesi % 55 bile olsa devlet bankayı istediği gibi yönetemez olarak karşımıza çıkıyor.

Ne güzel değil mi iyi olunca veya kötü olsa da her sorumluluk seçilmiş hükümetlere kesiliyor. Fakat merkez bankasını yönetenler hiçbir sorumluluğa sahil olmadan bütün dünyayı yönetiyorlar.

Ne güzel bir illüzyon değil mi? BAK ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKTI. NE GÜZEL DEĞİL Mİ TAVŞAN?


Bir başka örnek mi?

Merkez bankası kuruluş kanunu zaman zaman değişiyor, merak edip araştırsalar TMSF`nin bankalara el koymaya başlamadan önce MERKEZ BANKASI`na bağlı olduğunu fark etmiştir. “HORTUM” OPERASYONU BAŞLARKEN ORGANİZASYON ŞEMASINDAN ÇIKARILIP BAĞIMSIZ BİR KURUM HALİNE GETİRİLMİŞTİR.


Bir başka örnek mi?

Finansal düzen önce merkez bankası 100 TÜRK LİRASI banknot basar ve bunu faiz (% 5 – 105 TÜRK LİRASI)  karşılığında bankalara satar. İşin ironik yanı, kağıt ve mürekkep gibi ham maddeyi satın almak için de yine kendi basmış olduğu kağıtları verir. Merkez bankasından faiz karşılığı para alan bir banka (% 5 – 110 TÜRK LİRASI), üstüne bir miktar daha faiz ekleyerek halka kredi verir. 100 TÜRK LİRASININ KARŞILIĞI VAR 10 TÜRK LİRASININ KARŞILIĞI YOK. OLMAYAN PARAYI KİM ÖDER? GÜZEL SORU!


İşin en hoş yanı, merkez bankası da özel banka sahiplerine aittir. Yukarıda belirttiğimiz gibi merkez bankasının hissedarları milli ve diğer yabancı bankalar bu imtiyazlı şahıslar kendi basmış oldukları parayı faizle yine kendi özel bankalarına verip, iki defa kazanıyorlar. Ne güzel memleket değil mi?

Patronlar sadece halkı soymakla kalmaz, devleti de soyar. Çünkü hükümetler kendi elleriyle kamu bankaları da ihtiyaçları olan parayı faiz karşılığında almak zorundadır.

“İÇ BORÇ DEDİKLERİ BUDUR.” Ondan sonra meydanlara çıkıp “BU FAİZ BARONLARI YOK FAİZ ÇETELERİ” gibi yandım keten helvası naraları atmak kolay değil mi?


HİÇ BU SİSTEMDEN ÇIKMAYI DÜŞÜNME VEYA BU DÜZENE KARŞI ÇIKMIŞ GİBİ GÖRÜNMEK “UCUZ KAHRAMANLIK” YAPMAK VE HALKIN GÖZÜNDE İLAHLAŞMAK DAHA MI GÜZEL GELİYOR?


O ZAMAN BU PARAYA TAPANLARLA NE İŞİN VAR SENİN DİYE SORARLAR ADAMA?


EĞER ADAM VARSA ORTADA CEVAP NERDE? – ÇÖZÜMÜ DE KOY ORTAYA – BİZİM ÇÖZÜM HAZIR


VAR MI BABAYİĞİT BİRLİKTE BU SAHTE TANRILARI GELDİKLERİ CEHENNEME GÖNDERELİM?


Sevgi ve saygılarımla… HZ. ALİ`NİN YÜREĞİ YOKSA, ZÜLFİKAR NE İŞE YARAR?... ata mirası ulus… murat akbaş


KAYNAKÇA: Mustafa Kemal`in Sırrı – DURAK YAYINEVİ – N. FEVZİ BİLİR