Türk Patent Enstitüsü

Patentin tescillenmesi işleminden önce, bir ön araştırma yapılması çok önemli bir husustur. Çünkü araştırmanın TPE tarafından reddedilmesi durumu önceden bilinir ve bu duruma göre gerekli düzenlemeler yapılabilir.

Acar Patent Farkı

1999 yılından bu güne Acar Patent olarak 15 binden fazla müşterimiz ve 55 kişilik kurumsal ekibimiz ile sektörün önde gelen şirketlerinden birisi olmayı başardık. ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi normları etrafında hizmet sunmaktayız. Diğer 4 büyük ildeki şubelerimizin yanı sıra İstanbul’daki patent firmaları içinde belki de en yüksek müşteri profiline sahip firma olduğumuzu gururla söyleyebiliriz. Size lazım olacak her türlü evrak ve diğer detaylı bilgiler için ise web sitemizi adresini ziyaret edebilir ve detayları inceleyebilirsiniz.

Hangi Evraklar Gereklidir?

Patent tescil işleminin başarılı bir şekilde gerçekleşebilmesi için Türk Patent Enstitüsü bazı belgelerin kendilerine sunulmasını talep etmektedir. Belgelerde herhangi bir sıkıntı olması durumunda ise başvuru reddedilecektir. Başvuru yapılırken bir dilekçe ile başvuru yapılmalı ve buluşu detaylı bir şekilde anlatan bir yazı da dosyaya eklenmelidir. Buna bir ek olarak da TPE buluş ile ilgili hangi özelliklerin saklanması istendiğini bilmek isteyecektir. TPE’nin bu özellikleri koruyabilmesi için de korunması istenilen bu özellikler ayrı bir şekilde listelenerek dosyaya eklenmelidir.

Başvuru Yapabilen Kişiler

Başvuru yapabilme yetkisine buluş sahibi şahıs ve ya şahıslar ile tüzel kişiler sahiptir. Ayrıca buluş sahibi şahıs ve ya şahıslar ile tüzel kişiler ortak olarak da bir başvuru yapabilirler. Burada önemli olan tek şey başvuru yapabilecek kişilerin proje kapsamında açık bir şekilde belirtilmiş olmasıdır. Başvurunuzun düzenli ve hatasız bir şekilde yapılabilmesi için ise sektöründe ileri gelen ve 15 binden fazla müşterisi olan bir firma olan Acar Patent’e gelerek yardım alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim