Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde hizmet veren Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadınlara yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. Merkez, bu yıl bir yandan bireysel danışmanlık hizmetlerini sürdürürken diğer yandan kadınların sorun ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak belirlenen konu başlıklarında seminerlerle hizmet alanını genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda Şubat ayından bu yana gerçekleştirilen ve katılımcı grup çalışmaları şeklinde yapılandırılan seminer ile 125 kadına ulaşıldı. Bu çalışmalar ile katılımcılar hem ihtiyaç duydukları konularda uzmanlar tarafından bilgilenme, sorularına cevap bulma imkânına kavuşuyor hem de benzer sorunlar yaşayan kadınlar olarak bir araya geliyor, yalnız olmadıklarını görüyor, birbirleriyle ve merkez ile bağ kurarak güçleniyorlar.

Son olarak geçtiğimiz hafta Hürriyet Mahallesi’nde 26 kadının katılımıyla gerçekleşen “Çocuklar ve Ergenlik Çağındakilerle İletişim“ konulu grup çalışmasında konuşmacı olarak yer alan Psikolog Ziya Berberoğlu, katılımcılara çocuklar ve ergenlik dönemindeki gençler ile doğru iletişim kurmak ve onların ihtiyaçlarını gözetebilmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi ve sorularını cevapladı. Çalışmanın sonunda katılımcılara, Kartal Belediyesi Engelsiz Üretim Atölyesi'nde el emeğiyle üretilen sabunlar hediye edildi.

Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi

Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, Başkan Altınok Öz'ün yaptığı çalışmalar sonucunda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak 2010 yılında ilk olarak Hürriyet Mahallesi'nde hizmet vermeye başladı. Daha sonra Kartallı kadınların erişimini kolaylaştırmak amacıyla mahallelerde şubeler şeklinde yaygınlaştırıldı. Soğanlık şubesinden sonra bu yıl da Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yeni bir şube faaliyete geçti. Kartallı kadınlar, 7 yıldır bu merkezde, kendileri ve çocukları için psikolojik destek alarak, farklı alanlarda düzenlenen eğitim ve seminer çalışmalarına katılarak ve ihtiyaçları doğrultusunda danışmanlık alarak faydalanabiliyor.

İstanbul’da sadece 8 ilçede var

Kartal Belediyesi’nin en önemli hizmetlerinden biri olan Kadın Danışma Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da örnek gösterdiği merkezlerin başında geliyor. İstanbul’da 39 ilçenin sadece 8’inde Kadın Danışma Merkezi bulunuyor. Bu alanda çalışma yapmak ve Kadın Danışma Merkezi kurmak isteyen ilçe belediyelerinin, Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde inceleme yaptıkları ve bilgi aldıkları öğrenildi. 

Editör: TE Bilisim