Mardin’de 800 bine yakın bir nüfus yaşıyor ve bu nüfus karşılığında kent 6 milletvekili ile TBMM’de temsil ediliyor. Mardinli STK yetkililerine göre İstanbul’da ise 600 bine yakın Mardinli ikamet ediyor ancak bu nüfusu temsil eden tek milletvekili bile yok. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın temsilde bu adaletsizliğe çare bulması gerektiğine dikkat çekerek sözü AK Mardinliler Platformu’na getirmek istiyorum.

İstanbul’da kurulan AK Mardinliler Platformu, tatil dönemi olmasına karşın geçtiğimiz günlerde 23. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel’in ev sahipliğinde Crowne Plaza Hotel’de bir araya geldi. Söz konusu platformda AK Parti’nin İstanbul il ve ilçe teşkilatlarında görev yapanların yanı sıra göreve aday Mardinliler de yer alıyor. AK Mardinliler, Mardin’de ne yapılıyorsa aynı etkinliğin bir benzerini de İstanbul’da gerçekleştirmeye çalışıyor. AK Mardinliler, reislerinin daveti üzerine 15 Temmuz sürecinde bir ay boyunca meydanlara çıktılar, referandum döneminde de yine yoğun tempoda seçim çalışmasına katıldılar. Bugüne kadar özverilerinin semeresini alamayan AK Mardinliler, şimdilerde ise kongre sürecine odaklanmış durumda...

AK PARTİ GENEL MERKEZİ’NİN DİKKATİNE!

Seçim kazanmak artık çok daha zorlaştı. “Çantada keklik” dönemi bitti, sandıkta en az yüzde 50+1 oy çıkması şart oldu. Bunun için dengeyi çok çok iyi tutmak gerekiyor. Zira referandum sonuçlarında görüldü ki, Doğu ve Güneydoğu’daki halkın teveccühü olmasaydı “Hayır” oyları daha fazla çıkacaktı ve dolayısıyla “Cumhurbaşkanlığı” sistemine geçilemeyecekti.

Bunun için Türkiye’nin mozaiği konumundaki İstanbul’da temsilde yaşanan dengesizliğe dikkat edilmeli. Mesela; 600 bine yakın Mardinli için bir-iki milletvekilliği kontenjanı ayrılmalı. Yine bu nüfusun karşılığına denk gelen oran kadar il ve ilçe teşkilatlarında, belediye meclis üyeliklerinde kontenjan tahsis edilmeli. AK Parti için kimin, nasıl, ne kadar, hangi özveriyle çalıştığı ortada ama yine de yeni kadrolar için, yeni adaylıklar için İstanbul’da faal durumdaki Mardin’e ait STK yetkililerinden görüş ve isim alınmalı ve 2019 seçimlerinde sahaya bu kadrolarla çıkılmalı.

AK Parti’yi 2019 seçimlerine hazırlayacak komisyonların İstanbul’da her türlü donanımıyla milletvekilliğini, belediye başkanlığını, meclis üyeliğini hak eden Mardinlilerin yaşadığını unutmamalarını ve özellikle de göz ardı etmemelerini bir kez daha hatırlatırız…