<div> <p style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="font-size:1.1rem"><span><span><span style="font-family:"PT Serif",sans-serif"><span style="background-color:#ffffff">Yaz aylarında sıcaklık ve nem artışı nedeniyle vücut ısısı artıyor ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamakta zorlanıyor. Özellikle tansiyon, kolesterol, kalp sorunu olan kişilerin ve çocukların yaz aylarında olabildiğince dikkatli beslenmeleri gerekiyor.</span></span></span></span></span></p> <h3 style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="color:#ff0000"><strong>Domates Ve Salatalık</strong></span></h3> <p style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="font-size:1.1rem"><span><span><span style="font-family:"PT Serif",sans-serif"><span style="background-color:#ffffff">Domates hem düşük kalorili hem de çok faydalıdır. Yazın kahvaltıda, öğlen yemeklerinde, akşam yemeklerinde sofranızdan eksik etmeyin. Salatalığı ise kabuğu ile yemekte fayda var. Salatalık sindirim sisteminizi düzenler.</span></span></span></span></span></p> <h3 style="margin-left:0px; margin-right:0px"><strong><span style="color:#ff0000">Karpuz</span></strong></h3> <p style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="font-size:1.1rem"><span><span><span style="font-family:"PT Serif",sans-serif"><span style="background-color:#ffffff">Karpuz yerken tek dikkat edilmesi gereken nokta, çok kalorili olduğundan porsiyonudur. Karpuzu yemeklerden 2- 3 saat sonra tüketmelisiniz.</span></span></span></span></span></p> <h3 style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="color:#ff0000"><strong>Kuinoa</strong></span></h3> <p style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="font-size:1.1rem"><span><span><span style="font-family:"PT Serif",sans-serif"><span style="background-color:#ffffff">Protein içerikli bir besin olup, bulgura benzer. Demir ve çinko bakımından oldukça zengindir. Yazın salatalarınıza haşlanmış olarak koyabilirsiniz.</span></span></span></span></span></p> <h3 style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="color:#ff0000"><strong>Yulaf Ezmesi</strong></span></h3> <p style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="font-size:1.1rem"><span><span><span style="font-family:"PT Serif",sans-serif"><span style="background-color:#ffffff">Özellikle kilo vermek isteyenlerin yazın vazgeçemediği bir besindir. Düşük kalorili olmasının yanında tok tutucudur. Yazın gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.</span></span></span></span></span></p> <h3 style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="color:#ff0000"><strong>Enginar</strong></span></h3> <p style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="font-size:1.1rem"><span><span><span style="font-family:"PT Serif",sans-serif"><span style="background-color:#ffffff">Enginarın faydaları herkes tarafından bilinir. Enginar hücrelerin yenilenmesini sağlar. Yağ oranı düşük olup, A ve C vitamini yönünden zengindir.</span></span></span></span></span></p> <h3 style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="color:#ff0000"><strong>Kabak</strong></span></h3> <p style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="font-size:1.1rem"><span><span><span style="font-family:"PT Serif",sans-serif"><span style="background-color:#ffffff">Lif açısından çok zengin bir sebze olup, her çeşidi yapılmaktadır. Düşük kalorili bir sebzedir.</span></span></span></span></span></p> <h3 style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="color:#ff0000"><strong>Su, Soda Ve Limonata</strong></span></h3> <p style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="font-size:1.1rem"><span><span><span style="font-family:"PT Serif",sans-serif"><span style="background-color:#ffffff">Normalde sıvı tüketimi günde 1,5 litrenin üzerinde olmalıdır. Yazın ise bu ihtiyaç daha da artar. 3 litreye yakın olur. Yazın soda tüketilmesi de önemlidir. Ter ile vücuttan atılan minerallerin yerine konmasını sağlar.</span></span></span></span></span></p> <h3 style="margin-left:0px; margin-right:0px"><strong><span style="color:#ff0000">Yoğurt, Ayran Ve Cacık</span></strong></h3> <p style="margin-left:0px; margin-right:0px"><span style="font-size:1.1rem"><span><span><span style="font-family:"PT Serif",sans-serif"><span style="background-color:#ffffff">Yoğurt bağırsakları düzenler. Ayrıca bol kalsiyum içerdiğinden son derece önemli ve gereklidir. Yaz aylarında yoğurt, ayran ve cacık bolca tüketilmelidir.</span></span></span></span></span></p> </div>