Telefon:0212 444 04 28
Web: www.santralistanbul.org
İlçe: Eyüp
Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santrali, Kazım Krabekir Cad. No: 2/13

Tesis, İstanbul`un en eski endüstri bölgesi olan Haliç`te kurulduğu 1911`den 1983`e dek kente elektrik sağlamıştır. Benzersiz bir ulusal endüstriyel miras niteliğini taşıyan Silahtarağa Elektrik Santrali`nin santralistanbul`a dönüştürülmesine yönelik çalışmalar, kamu, özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla yürütülmüştür. Türkiye`de kültür-sanat alanında bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kapsamlı projelerden biri olan santralistanbul, 8 Eylül 2007 tarihinde "Modern ve Ötesi" adlı sergiyle ziyarete açılmıştır.

Türkiye`nin kentsel ölçekteki ilk elektrik santrali korunarak yeniden hayata döndürülmüş ve kamusal bir işlemler bütünü olarak İstanbul` a geri kazandırılmıştır. santralistanbul bünyesinde eski makine dairelerinin koruranak dönüştürülmesiyle oluşturulan Enerji Müzesi`nin yanı sıra çağdaş sanat ve kültürel entinliklerin gerçekleştirilmesine yönelik "Ana Galeri" ve "Galeri 1" sergileme mekanları, açık hava rekreasyon alanları ve eğitim birimleri yer almaktadır.

Ziyaret Gün ve Saatleri: 
Hafta içi: Salı-Cuma günleri arası 10.00- 18.00
Hafta sonu: Cumartesi-Pazar günleri 10.00- 20.00

Ziyaret Ücretleri: Yetişkinler:7 Tl. Öğrenciler/Öğretmenler/Emekliler/Kamu görevlileri (Kimlik ile) 3 TL. İstanbul Bilgi Üniversitesi çalışanları, öğrencileri ve mezunları/Eski Silahtarağa Elektrik Santrali çalışanları/Engelliler/65 yaş üzerindeki yetişkinler (kimlikleri ile)/12 yaş ve altındaki çocuklar : Ücretsiz

Editör: TE Bilisim