Telefon:0212 251 60 13 - 0212 293 13 00 
Fax: 0212 251 60 14
E-mail: [email protected]
Web: www.bilimmerkezi.itu.edu.tr
İlçe: Beyoğlu
Adres: İTÜ Bilim Merkezi ,İTÜ Taşkışla Kampüsü Taksim
İstanbul

İTÜ Bilim Merkezi, Taksim`de,
İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla yerleşkesinde yer alan; etkileşimli sergilerle 6-16 yaş grubu için çoçukları bilime özendirmeyi amaçlayan bir bilim merkezidir. 2007 yılının Kasım ayında açılmıştır.

Optik yanılsama,  mekanik, enerji, matematik, DNA, uzay,  uçak, titreşim, dalga, ses ve fizik ile ilgili birçok teoriyi  uygulama yoluyla öğreten 120 adet eğitici birimden oluşan bilim merkezi, gençlere merak ve hayal ettikleri ile nasıl ve nedenlerine ilişkin çözümler sunuyor.

3 bin 500 metre kare alan üzerine kurulu merkezi ziyaret eden  öğrenciler, bilimsel kavramları  uygulamalı olarak görme ve  öğrenme olanağına  sahip olacak.

Merkezde görevli  eğitmenler,  öğrencilere hem  eğitim birimlerinin nasıl çalıştıkları  konusunda  yardımcı olacak hem de  öğrencilerin sorularına cevap verecek.

Ziyaret Saatleri:
Pazartesi günleri hariç hergün 10:00 - 17:00* saatleri arasında açık. Grup ziyaretleri için önceden randevu almanız gerekmektedir. 
*Merkezimize son giriş 16:30 dur.

Bilet Fiyatları
Öğrenci - Öğretmen: 3 TL
Tam: 5 TL

Nasıl Gelebilirim
Otobüs ile 
Gelecekseniz; Taksim meydanında inerek AKM önünden Harbiye Açık Hava Tiyatrosu yolunu  takip ederek, İTÜ Bilim Merkezi`ne ulaşabilrsiniz. 
Metro ile 
Gelecekseniz; Taksim  istasyonunda "gezi" çıkışını kullanarak  Harbiye Açık Hava Tiyatrosu yolu üzerinde, Hyatt Regency  otelinin karşısında.

Giriş Ücretleri
Öğrenci - Öğretmen: 3 TL
Yetişkin: 5 TL
Düzenlenen Etkinlik
Ücretleri;  Öğrenci - Öğretmen - Yetişkin : Etkinliğin dönemine ve içeriğine göre değişmektedir. 

Editör: TE Bilisim