<a href="http://www.sabah.com.tr/haberleri/kuru-oksuruk" target="_blank" rel="tag" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; vertical-align: baseline; color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">Kuru öksürük</a><span style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;"> çoğunlukla sigara kullanımı, sıvı yetersizliği, kuru hava ve mikrop kapması gibi etkenlerden kaynaklanır. </span><a href="http://www.sabah.com.tr/haberleri/oksuruk" target="_blank" rel="tag" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; vertical-align: baseline; color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">Öksürük</a><span style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">temelinde soluk borusu ve akciğerdeki istenmeyen maddelerin dışarı atılmasıdır. Yani vücudumuz gırtlağa baskı yaparak açılmasını ve vücuttaki istenmeyen maddenin dışarı atılmasını sağlar. </span><br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <span style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">Veremin başlangıcı da kuru öksürüktür fakat </span><a href="http://oksuruge.neiyigelir.ws/kuru-oksuruk/#?adv006" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; vertical-align: baseline; color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">kuru öksürük</a><span style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">vakalarının çok azı verem başlangıcına işaret eder. Eğer öksürüğünüz uzun sürerse bir hekime danışmakta fayda var.</span><br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <span style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; vertical-align: baseline; color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;"><br /> <a href="http://oksuruge.neiyigelir.ws/kuru-oksuruge-ne-iyi-gelir/#?adv006" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; vertical-align: baseline; color: rgb(20, 35, 58);">Kuru öksürüğe ne iyi gelir</a><br /> </span><br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <span style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">Kuru öksürük ile baş etmede en etkin yöntem bol sıvı alınmasıdır. Bol sıvı alımı ile birlikte sigara kullanımı bırakılır ve ev ortamı sürekli havalandırılırsa öksürüğünüz çok kısa sürede geçecektir.</span><br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <span style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; vertical-align: baseline; color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">Kuru öksürük nasıl tedavi edilir<br /> </span><br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <span style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">Kuru öksürüğü kesmek için bazı şifalı bitkilerden de faydalanabilirsiniz. Sizin için bulduğumuz birkaç kuru </span><a href="http://oksuruge.neiyigelir.ws/oksuruk/#?adv006" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; vertical-align: baseline; color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">öksürük</a><span style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">bitkisel tedavi yöntemi şu şekilde:</span><br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <span style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">- 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırılıp yenir. İçilen bu ilaçtan sonra süt içerseniz boğazlarınız rahatlayacaktır.</span><br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <span style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">- 2 tatlı kaşığı dut pekmezine göz kararı karabiber dökerek günde bir kaşık yerseniz bu da boğazlarınızı rahatlatacaktır.</span><br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <span style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">- Ihlamurla ayva yaprağı kaynatılır ve içilir.</span><br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <span style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">- Elma kabuklarıyla, zencefil, ıhlamur, ayva, tarçın ve limon kaynatılır. Suyu içilir.</span><br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <span style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">- Nisaştayı su ile kaynatıp limon suyu ve pekmezle karıştırın.</span><br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <br style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;" /> <span style="color: rgb(20, 35, 58); font-size: 17px; line-height: 27px;">- Bir miktar kekiği suyla kaynatıp içine bal koyup ılıtıp içelim.</span>