<strong style="font-family: Roboto, Arial, 'Helvetica Neue', Helvetica, Verdana, sans-serif; font-size: 13px;">Yeni formül sayesinde dondurmalar daha uzun süre erimeden muhafaza edilebilecek.</strong> <p style="margin: 0px; padding: 0px; font-family: Roboto, Arial, 'Helvetica Neue', Helvetica, Verdana, sans-serif; font-size: 13px;">Edinburgh ve Dundee üniversitelerinin ortak yürüttüğü çalışma sonucu keşfedilen protein sayesinde dondurmalar artık erimeyecek. </p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; font-family: Roboto, Arial, 'Helvetica Neue', Helvetica, Verdana, sans-serif; font-size: 13px;">Araştırma neticesinde soya fasulyesinde doğal olarak bulunan 'BsIa' isimli proteinin dondurma içindeki su, yağ ve havayı bir arada tuttuğunu ve dondurmaların daha yavaş erimesine sebep olduğu keşfedildi. </p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; font-family: Roboto, Arial, 'Helvetica Neue', Helvetica, Verdana, sans-serif; font-size: 13px;">Uzmanlar buldukları proteinin dondurmanın tadında ve dokusunda da ilerleme sağlayacağını bildirdi. Bulunan protein sayesinde dondurmalar artık daha az yağ kullanılarak üretilebilecek. Yapılan keşfin enerji harcamalarını da azaltacağı belirtiliyor. </p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; font-family: Roboto, Arial, 'Helvetica Neue', Helvetica, Verdana, sans-serif; font-size: 13px;">Bulunan yeni protein sayesinde dondurma üreticileri artık ürünlerini daha az enerji kullanarak daha uzun süre erimeden muhafaza edebilecek. </p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; font-family: Roboto, Arial, 'Helvetica Neue', Helvetica, Verdana, sans-serif; font-size: 13px;">Erimeyen dondurmaların 3 yıl ila 5 yıl arasında raflarda yerini alması bekleniyor.</p> <span style="font-family: Roboto, Arial, 'Helvetica Neue', Helvetica, Verdana, sans-serif; font-size: 13px;"><br /> <br /> </span>