“Başarısızlıkta İstikrar”

Karabat, 2002 yılından beri AKP belediye başkan adaylarının İstanbulluya en sık vaat ettikleri hizmetlerin başında metro ve metrobüs geldiğini söyledi. Açıklamasının devamında: “Her gelen aday aynı vaatleri sıralıyor. 16 yılda İstanbul’un trafik sorunu çözmek bir yana, daha da içinden çıkılmaz hale getirdiler. Bu beceriksizliğe rağmen AKP’li adaylar ulaşıma ilişkin vaatlerde bulunmaktan geri durmuyor. Onlar için söylenecek en doğru şey başarısızlıkta istikrarlı olmaları!” dedi.

16 Yıldır Neden Yapmadınız?

Karabat: “Sayın Uysal, İstanbullulara vaatlerini sıralıyor, ilk projesi metro ve metrobüs olacakmış. 16 yıldır başkan da hükümet de onlar! Peki, onları bu hizmeti getirmekten alıkoyan neydi? Şöyle bir gerçek var ki Sayın Uysal’ın başkanlığı döneminde bırakın metroyu, metrobüsü, kendi bölgesinde İETT seferleri bile kısıtlandı. Uysal’ın sözde belediyeciliğinin ilk icraatı, metro ihalelerini iptal etmek oldu. Şimdi çıkmış metro ve metrobüs getireceğim diyor.” açıklamasını yaptı.

Başarısızları Geri Çekiyorlar

Uysal gerçekten başarılı bir belediyecilik ortaya koysaydı büyükşehir adayı olarak devam ederdi, diyen Karabat: “Bırakın Büyükşehir’i, daha önce yönettiği Başakşehir’e bile tekrar aday gösterilmedi.

Büyükçekmece’ye aday gösterildi. Aslında bu durum bir tenzili rütbe olarak değerlendirilebilir. Bunun sebebini anlamak için Başakşehir’e, Başakşehir’den yükselen mağdur feryatlarına kulak vermek yeterli.

Bu halk artık gerçekleri görüyor. Sosyal belediyeciliği yok eden, ranta dayalı yönetim anlayışını benimseyenlere halkımızın karnı tok. İnanıyorum ki İstanbul halkı 31 Mart’ta bu rantçı zihniyete gereken dersi verecek.” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim