<span style="color: rgb(51, 51, 51); font-family: pt_sansregular; font-size: 16px; line-height: 24px;">Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Kırıkkale Üniversitesi, ABD Tarım Bakanlığı (USDA) Tarımsal Araştırmalar Servisi’yle (ARS) ortaklaşa yürüttüğü projeyle gıdaların özel tekniklerle kontrolleri yapılacak.<br /> <br /> </span> <p class="selectionShareable" style="box-sizing: border-box; margin: 0px 0px 24px; padding: 0px; font-size: 16px; line-height: 24px; color: rgb(51, 51, 51); font-family: pt_sansregular;"><span style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: 700;">TÜRKİYE’DEN DESTEK</span></p> <p class="selectionShareable" style="box-sizing: border-box; margin: 0px 0px 24px; padding: 0px; font-size: 16px; line-height: 24px; color: rgb(51, 51, 51); font-family: pt_sansregular;">Bir yıl sürecek çalışmada, seçilen gıdalarda bakterilerin kontrolünün sağlanması için yüksek hidrostatik basınç, radyo frekansı, organik asit ve bakteriyofaj uygulaması gibi farklı teknikler denenecek.</p> <p class="selectionShareable" style="box-sizing: border-box; margin: 0px 0px 24px; padding: 0px; font-size: 16px; line-height: 24px; color: rgb(51, 51, 51); font-family: pt_sansregular;">Ankara Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Göncüoğlu, çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi: “Çalışmayla yaygın olarak tüketilen gıdaların yapısı bozulmadan, sağlık açısından güvenli hale getirebilecek yöntemin geliştirilmesi hedefleniyor. Projenin bazı aşamaları Türkiye’de, mikroorganizmaların bu gıdalardaki kontrolü çalışmaları ise Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak.”</p>