YALOVA VALİSİ,BELEDİYE BAŞKANI KUVVET KOMUTANLARI 104 YIL ÖNCE DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTARILAN KUTLAMA TÖRENLERİNE KATILDILAR
İstanbul’ lu Kara Fatma Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104 yıl dönüm kutlamalarına katılmak üzere İstanbul’dan Yalova’ya geldi.
Atatürk anıtına çelenk sunulmasından sonra Fatma Ragibe Kanıkuru Loğoğlu namı diğer İstanbullu Kara Fatma Doğu Türkistan ve Filistin davasına yüreğini koymuş hatta dişlerim için harcayacağım parayı bile Filistin ve Doğu Türkistan davası için harcadım ve harcıyorum diyor.
81 Yaşına merdiven dayamış bir İstanbullu olarak Yalova’nın 104.kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılarak bu milli heyecana ortak oldu.
İstanbul Times Haber Merkezi - Hüseyin Çetiner- Yalova - Merkez
Burada kendi parası ile satın almış olduğu “Doğu Türkistan Davamız” isimli eseri Yalova valisi Dr. Hülya Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve kuvvet komutanları başta olmak üzere bir çok protokol üyelerine birer kitap hediye ederek lütfen Doğu Türkistan’da yaşanan dram için elinizden geleni yapın dedi.
İSTANBULLU KARA FATMA ŞUNLARI SÖYLEDİ…
Emperyalist İngiltere’nin şımarttığı Yunan ordusu bir çok şehrimiz gibi Mustafa Kemal paşanın Yalova benim şehrimdir dediği bu şehri de işgal ettiler.
Bu işgal Türk ordusunu çok üzüyordu.19 Temmuz 1921 tarihinde şımarık Yunanlılar Yalova’dan kovuldu…
Bundan tam 104 sene önce yurdumuzdan kovulan Yunanlıların fırsat bulmaları halinde Megalo idealarını yani büyük Yunanistan hayallerini hayata geçirmek için ülkemize saldırmayı bir an bile akıllarında çıkarmayan bu kişilere karşı güçlü olmak ve gençlerimizde milli ve manevi bir eğitim vermek için Milli Eğitim Bakanlığımız daha bilinçli bir nesil yetiştirmek için bir müfredatı hayata geçirmelidir.
Örnek vermek gerekirse Yunanlıların bundan tam 104 yıl önce Yalova’yı işgal ettikleri, fırsat bulmaları halinde bir saniye bile geri durmayacaklarını yeni kuşaklara aktarılması gerekir.
Ben gece yatmayarak sabahın erken saatlerinden meşakkatli bir yolculuk ile İstanbul’dan Yalova’ya gelmişsem gençlere bir mesaj vermek içindir.
Bakın bundan tam 104 yıl önce Osmanlı’nın maddi ve manevi olarak zayıfladığını gören dış güçler Yunanlıları kışkırtarak ülkemize saldırdılar.
İstanbul - İzmir başta olmak üzere bir çok şehrimizi işgal eden Yunanlılara cesaret veren İngiltere ve diğer devletler ülkemizi yok etmek için pusuda bekliyor. Ülkemizi korumak için elbette silaha mühimmata ihtiyaç var. Ancak ülke sadece silah ve mühimmat ile korunmaz.
Tarım’ a, eğitime önem vermek ‘da ülke savunmasının diğer önemli bir yanını oluşturuyor. Çünkü Milli ve manevi bir eğitim almayan bir birey ülkesini savunamaz. Hakeza aç bir asker ülkesini dış güçlere karşı ne kadar savunabilir ?
Yalova Valimiz Dr. Hülya Kaya ve Belediye Başkanımız Mehmet Gürel başta olmak üzere beni samimi ve içten bir karşılama ile ağırlayan kuvvet komutanlarımız başta olmak üzere İstanbul Times Medya Grubuna ve Yalova basınına teşekkür ederim diyen İstanbullu Kara Fatma hep beraber ülkemize sahip çıkalım dedi.
Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104.yıl kutlama törenleri için ilk olarak Atatürk anıtına Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi ve TSK adına çelenk sunumu yapıldı.
Akabinde TSK ‘ye ait TCG Tekirdağ isimli askeri gemiye bir ziyaret yapan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Belediye başkanı Mehmet Gürel ve diğer protokol üyeleri askeri yetkilerden gemi hakkında bilgi aldılar.
Törenlerin ardından Türk topluklarının sergisine katılan protokol üyeleri sergi hakkında yetkililer hakkında bilgi aldılar.
Yalova’nın düşman işgalinden kurutuluşunun 104.yıl törenleri gece 21’de amfi tiyatro da yapılan konser ile son buldu. İstanbullu Kara Fatma’da konser dahil bütün programlara katılıp bir gece burada konakladıktan sonra İstanbul’da döndü.
Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)