Dünya ülkeleri arasında onurlu yerini alma yarışında göz kamaştırıcı bir hızla yol alan Ülkemiz âdeta kendisine dar gelen bir elbise içinde ve sık sık tamir isteyen bir araçla yoluna devam etme sıkıntısını halen yaşamaya devam etmektedir.
İstanbul Times Haber  Merkezi

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan son genel seçimlerde siyasi partilerin seçmenlere verdiği en önemli sözlerin başında çağdaş ve demokratik yeni bir anayasa hazırlanması olmuş ve bu tüm partilerin ortak vaadi haline gelmiştir.
Nitekim Türkiye çok partili siyasal yaşama geçildiği günden bu yana ilk defa sivil bir anayasa hazırlama fırsatı yakalamış bulunmaktadır.
Bu tarihî fırsat günlük siyasî çıkar hesaplarına alet edilmemeli ve TBMM'de yürütülen yeni anayasa çalışmaları en kısa zamanda sonuçlandırılmalıdır.
Şu an TBMM'de yer alan partiler yeni anayasa çalışmalarını toplumu tatmin edecek şekilde sonuçlandıramadıkları takdirde bunu seçmenlerine izah edemeyecek ve bu tarihî sorumluluktan kurtulamayacaklardır.
Yeni anayasa çalışmalarının ülkemize yakışan yeni bir anayasa ile sonuçlanacağına dair umudumuzu koruyor ve yeni anayasamızı acilen istiyoruz.
İSLÂM ÜLKELERİ AKADEMİSYEN VE YAZARLAR BİRLİĞİ KONSEY BAŞKANLIĞI
 
Editör: TE Bilisim