Ünlü Futbolcu Capone Ufuk Okullarını Ziyaret Etti

Brezilya’lı ünlü futolcu Carlos Alberto de Oliveira Capone Ufuk Okullarını ziyaret etti. Tatil ve gezi amaçlı İstanbul’da bulunan Capone Ufuk Okulları’nda öğrencilerle buluştu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber  

Öğrencilerle sohbet eden Capone onların meraklı sorularını yanıtladı. Birlikte fotoğraf çektiren ve onlarla şut atışları da yapan Capone minik futbol meraklılarının soruları karşısında oldukça zor anlar yaşadı.

Türkiye’de ve küçük hayranlarının karşısında olmaktan oldukça mutlu olduğunu belirten Capone, Türkiye’yi sevdiğini belirtti. Geçmişteki gelişlerinde de şuanki ziyaretinde de oldukça memnuniyet duyduğunu küçük öğrencilerin kendisini karşılamasından çok mutlu olduğunu belirtti.

“Futbol Merakı Daha Anne Karnında Başlar”

Ünlü futbolcu, kariyerine geçtiğimiz yıl ara vererek teknik hocalık yapmaya başladığını belirtti. Bir öğrencinin futbola ne zaman başladınız? Sorusuna çok küçük yaşlarda Rivaldo ile başladıklarını söyledi. “Ama kariyer olarak bir çocuğun futbolcu olacağı daha annesinin karnını tekmelemeye başlamasından belli olur” diyen Capone bu seviyeye gelmek için uzun yıllar top koşturduğuna değindi.

“Türkiye ve Türk Milleti İçin Mücadele Ettik”

Bir öğrenci ise Capone’a “UEFA şampiyonasında kupayı kaldırmak nasıl bir duyguydu” diye sordu. Capone; “O zaman bir futbolcu olarak, bir takım olarak mücadele etmiyorduk. Orada Türkiye’yi ve bir milleti temsil ediyorduk, her takımdan insanlar bizi destekliyordu. Üzerimize daha büyük bir misyon yüklenmişti. Bizde elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Tabi o an çok gurur verici müthiş bir heyecan yaşadık.” diye konuştu.

“Fatih Terim’in Takımında Olmak Benim İçin Onurdu”

Bir öğrencinin “şimdi yine Galatasaray’da oynamak ister misiniz?” sorusuna “ben artık aktif futbolu bıraktım. Teknik hocalığını yaptığım bir takımım var. Ancak o dönemler Fatih Terim’in takımında olmak ve onunla çalışmak benim için onurdu” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim