Başbakan, BDP’ye ‘Silahlı efendileriniz ipinizi gevşetmedikçe tuvalete bile gidemezsiniz’ sözleriyle yüklenirken, CHP’ye de ‘PKK’nın diliyle konuşuyor’ suçlamasını yöneltti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Uludere’de 35 kişinin terörist sanılarak öldürülmesine ilişkin olaya gösterdiği hassasiyet nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e teşekkür ederken, muhalefet ve medyaya sert yüklendi. Erdoğan, BDP’ye “Bazı densizler çıkıyor, ‘Bu ülke bölünmüştür’ diyor. Sen kimsin, kimin adına konuşuyorsun? Siz silahlı efendileriniz ipinizi gevşetmediği sürece tuvalete bile gidemezsiniz” dedi.

Ameliyatı nedeniyle son olarak 22 Kasım’da gerçekleştirilen Ak Parti grubunda konuşan Erdoğan şunları söyledi:

EN KÜÇÜK DETAYLAR İNCELENİYOR:
Bu acı hadisede en küçük bir detaya kadar adli ve idari inceleme yapılıyor. Genelkurmay Başkanı ile konuyu enine boyuna değerlendirdik. Takipçisi olduklarını Genelkurmay Başkanımdan tekrar duydum. Gösterdikleri hassasiyet sebebiyle gerek Genelkurmay Başkanıma, gerek bölgede hizmet veren komuta kademesinin hepsine, hassasiyetleri sebebiyle de şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Medyaya rağmen teşekkür ediyorum. Çünkü bazı gerçekleri görüyor, biliyorum.

TARAF GAZETESİNE ELEŞTİRİ: Hükümetlerimiz döneminde özellikle silahlı kuvvetlerin attığı adımları sürekli olarak halka karşı atılan adımlar gibi göstermenin, ‘devlet halkı bombalıyor’ gibi gösterme, devletin milleti ile arasındaki bütünlüğü parçalamaktan öte bir gayret değil. Bu gayretlerin içerisinde olan bir kısım medyanın niyetlerini de gayet iyi biliyoruz. Onların da arkasında ne tür emellerin, amellerin olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunlar aynı şeyleri bizim için de yapıyorlar.

ŞEYTANIN İZİNDE YÜRÜYORLAR: Irkçılık ve faşizm küstahça böbürlenen, kibirlenen iblisin yani şeytanın açtığı bir yoldur. Cenazeleri bile Kürt-Türk diye ayıranlar, işte iblisin yolunda, şeytanın izinde yürüyenlerdir. İşte, İstanbul’da bu acı hadiseyle ilgili olarak yaptıkları basın toplantısının görüntülerini izlediniz değil mi? Güya acı içindeler ama kameraların önünde kahkahalar atmaktan çekinmeyecek kadar insafsızlar, vicdansızlar.

BDP’YE SERT ÇIKTI: O cenazelerin, o tabutların üzerine parti bayraklarını asmak ikiyüzlülük, fırsatçılık değil de nedir? Bazı densizler çıkıyor, bu olay üzerinden, ‘Bu ülke bölünmüştür’ diyor. Ya sen kimsin, kimi temsil ediyorsun, kimin adına konuşuyorsun? Siz silahlı efendileriniz ipinizi gevşetmediği sürece tuvalete bile gidemezsiniz. Neyi, kimi bölüyorsunuz? Terör olaylarına ne tepkisi verdiniz?

VAMPİRLERİN MUHATABI YOK: Apo’ya peygamber diyenlerin Kürtler’in dinini Zerdüştlük sananların, her türlü kutsalı, her türlü manevi değeri çiğneyenlerin, gençlerin kanıyla beslenen vampirlerin bu topraklarda hiçbir şekilde muhatabı yoktur.

MÜSVEDDELER: Taziyeye gelmiş, başsağlığı dilemeye gelmiş, acıyı paylaşmaya gelmiş, kendisi de o coğrafyanın insanı olan kaymakamı öldüresiye dövmek, linç etmek, benim Kürt kökenli kardeşimin değil, o insan diye geçinen müsveddelerin işidir.

CHP PKK’NIN DİLİYLE KONUŞUYOR: Bazı medya kuruluşlarının suyu bulandırma, yanlış bilgilendirme, hedef saptırma gayretlerini de anlıyoruz. Onların da işi bu, ama CHP’nin, PKK’nın, BDP’nin diliile konuşmasına açıkçası anlam vermekte zorlanıyoruz. CHP’nin BDP’nin değirmenine su taşıması, peşine takılması çok hazindir. Mustafa Muğlalı olayı CHP’nin eseridir.

MOLOTOF KOKTEYLİ SİLAH SAYILACAK: Biz molotofkokteylini de silah olarak yasalaştıracak bir yasayı inşallah getireceğiz.

Kaynak:haber3
Editör: TE Bilisim