Küçükçekmece Belediyesi’nin yaptığı yatırım ve projeleri yerinde görülüp bilgilendirmek amacıyla ilçe genelinde bir gezi düzenlendi. Geziye Başkan Aziz  Yeniay, Başkan Yardımcıları Enver Şengül, Hüseyin İpek, Mustafa Kuzugüden Vasfi Alkaşı,  Güven Aydın ve meclis üyeleri katıldı.

İstanbul Times Haber Merekzi /Özel Haber

Başkan Aziz Yeniay Küçükçekmece’de yapılan yatırımların yerinde görülerek bilgilendirilmesinin daha faydalı olacağını belirterek; “Meclis üyelerimizin daha detaylı bilgi sahibi olması için bu gezi ile yatırımları yerinde görerek bilgilendiriyoruz.” dedi.

Başkan Yeniay ve meclis üyeleri otobüse binerek  önce Gümrük Yolu Dönüşüm alanı daha sonra, Söğütlüçeşme Bilgi Evi, Küçükçekmece Arena, Halkalı Çamlık Bilgi Evi, Yeni Belediye Binası, Bezirganbahçe Kentsel dönüşüm konutları, Katlı Kavşak, Yaşam Sevinci Merkezi, Yarımburgaz, Halkalı Stadı, Hobi Bahçesi, Temalı Park, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi, Atatürk Lisesi Eğitim ve Spor Kompleksi, Tepeüstü, Yeşilova Mahallesi ve  Küçükçekmece Meydanı gibi devam eden ve biten yatırımlar gezildi.

Meclis üyeleri, çalışmaları yerinde görmekten son derece memnun olduklarını, bu tür bilgilendirme gezilerinin tekrarlanmasını istediler.
 
İŞTE O ÖNEMLİ PROJELER
 
KÜÇÜKÇEKMECE ARENA

63.000 m²’lik bir alanda inşaatı devam eden, bittiğinde sadece Küçükçekmece için değil, İstanbul için de çok önemli bir proje olacak Küçükçekmece Arena’nın kapasitesi, 10.000 kişilik kapalı, 30.000 kişilik açık amfi tiyatro  olmak üzere toplamda 40.000 kişinin aynı anda yer alacağı devasa bir tesis olacak. İçinde, çok amaçlı spor salonu, seminer, konferans ve sergi salonu, kapalı otopark yer alacak. 1 ay içinde kaba inşaatı tamamlanacak tesiste, 2012 Ekim ayından itibaren organizasyonlara başlanacak.

SÖĞÜTLÜÇEŞME VE HALKALI ÇAMLIK BİLGİ EVLERİ

6 Bilgi Evi’nin olduğu Küçükçekmece’de 2 Bilgi Evi’nin yapımının tamamlanmasından sonra 8 Bilgi Evi olacak.  Yeni açılacak bu 2 Bilgi Evi’yle birlikte öğrenci kapasitesi 50.000’e ulaşacak. Gençlerin ufkunu açan, bilginin değerini anlamaları ve bilgiye kolay ulaşmalarını sağlamayı amaçlayan Bilgi Evlerinin önemi çok büyük. 

HALK PAZARLARI

Pazarların tümünü, sokaklardan alarak, her mahalle için daimi semt pazarları oluşturularak, hem modern pazarlar oluşturulacak hem de sokaklar pazarların işgalinden kurtulmuş olacak, keşmekeş ortadan kalkacak ve trafik de rahatlamış olacak.

YENİ BELEDİYE BİNASI

Halkalı Merkez Mahallesi’nde yapılması planlanan yatırım, Türkiye nin ilk doğa dostu, yeşil sertifikalı kamu binası olacaktır. Binada doğal aydınlatma ve minimum karbondioksit salımı yapılması planlanmaktadır. Belediyenin öz kaynakları ile yapılan binanın inşaatı 2013 yılında tamamlanacak ve eylül ayında hizmete girecek.

YAŞAM SEVİNCİ MERKEZİ

İstasyon Mahallesi, Bezirganbahçe mevkiinde yeni yerinde hizmete devam eden Yaşam Sevinci Merkezin de ilçe sınırları içersinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere gıda, giyim, eşya vb. yardımlarda bulunarak yaşamlarına destek olunuyor. Her gün 250 aileye sabah akşam sıcak yemek gönderiliyor. Yılda 20.000 kişiye bu merkez vasıtasıyla çeşitli yardımlar ulaştırılıyor. Yine aynı bina içinde hizmet veren Aile Danışma Merkezinde, uzman psikologlar ve sosyologlar, aile içi şiddet, aile içi iletişim vb. konularda vatandaşları bilgilendiriyor.

TEMALI PARK

Yatırım değeri olarak 2 milyar dolarlık bir proje olan Temalı Park,  Disneyland benzeri gösteri merkezi ve çeşitli konseptler de Temalı Parklar yer alacak. İçinde Türkiye’nin en büyük fuar ve kongre merkezi yer alacak bu projeyi yıllık yaklaşık 20 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

HOBİ BAHÇESİ

250 parsel olarak planlanan hobi bahçesinin yapımı mayıs ayında tamamlanmış olacak. Çeşitli ürünlerin organik olarak yetiştirileceği hobi bahçesinde, aynı bir bölüm yapılarak satılması sağlanacak.

ATATÜRK LİSESİ EĞİTİM VE SPOR KOMPLEKSİ

32 derslik, 4 laboratuar, 350 kişilik kültür merkezi, kapalı spor salonu, bilgi evi, 18 odalı sağlık birimi olan kompleksin inşaatı, mart ayında tamamlanmış olacak. Yaklaşık 200.000 kişinin yaşadığı Mehmet Akif Mahallesi ve Atatürk Mahallesi’nin arasında yapılan kompleks büyük bir açığı gidermiş olacak.

BELEDİYE ANAOKULU

Şubatta açılışı yapılacak anaokulunda 600 çocuk eğitim görecek. Nitelikli ve kaliteli eğitimcilerden oluşan kadrosu ile İstanbul’daki en büyük anaokullarından birisi olacak.

MEYDAN PROJESİ

Osmanlı Mimarisinden faydalanılarak, çevredeki tarihi dokuya uygun ve tarihi kimliği koruyarak Türkiye de örnek olacak bir kent merkezi oluşturulacak. Çekmece meydanı komple trafiğe kapatılacak, meydanın civarındaki konutlar yıkılarak yenilenecek. Mart ayında tamamlanacak meydan projesi sayesinde 5-6 yıl içinde bölgenin dönüşümü tamamlanacak.

KÜÇÜKÇEKMECE GÖLÜ SU OYUNLARI MERKEZİ OLACAK

Ambarlı biyolojik arıtma tesisinin açılmasıyla göle kirli su akışı duracak, önümüzdeki 2 yılda göl tamamen temizlenmiş olacak. Önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde, Dragon Bot yarışlarındaki dünya şampiyonasını yapacak duruma gelmiş olacak. Küçükçekmece Gölünün Su Oyunları merkezine dönüşmesi için, Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde çok önemli bir projeyi kamuoyuyla paylaşacağı bildirildi.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim