MASTÖB’DEN  GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ

Merkezi İstanbul Bağcılarda bulunan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) tarafından verilen Geleneksel iftar yemeğine yüzlerce Malatyalı katıldı.  Merter The Green Park Hotelde bin kişilik salonu hınca hınç dolduran malatyalılar  iftardan sonra birbirleriyle  bol bol sohbet etme fırsatı buldular.

MALATYALILAR OLARAK BU TABLOYU ÖZLEMİŞTİK

Merter The Green Park Hotelde düzenlenen iftar yemeğinde katılan Malatyalılar kendilerine tahsis edilen salona sığmadı.  Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği  MASTÖB’ün Çiçeği burnunda yeni Genel Başkanı Bekir Alyüz ve yönetimi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Siyasetçiler, Kamu görevlileri, Sanatçılar, Gazeteciler ve yüzlerce Malatyalı Başkan Alyüz ve yönetimine teşekür ederek tam not verdiler. Herşeyin dört dörtlük olduğu iftar yemeğinde ilk defa böyle bir katılımın olduğunu söyleyen bazı dernek başkanları, “Malatyalılar olarak bu tabloyu çok özlemiştik, Mastöb sayesinden artık eski birlik ve beraberliğimize kavuşuyoruz”dediler. İftar yemeğinin verildiği Salona sığmayan davetlilerin bir kısmı bir üst kattaki salonda iftarlarını açarken Alyüz ve yönetimi ise iftardan bir saat sonra ancak iftarlarını açabildiler.

UYUM İÇİNDE OLMANIN GÜZELLİĞİNİ YAŞAMAKTAYIZ

Sunuculuğunu Serkan Lama ve Düşbahçesi Ali’nin üstlendiği İftar yemeğinden  sonra kürsüye davet  edilen Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Genel Başkanı Bekir Alyüz, Malatyalıların birlik ve beraberliğinden bahsederek, iftar yemeğine katılım fazla olmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Genel Başkan Bekir Alyüz iftar yemeğine katılanlara teşekkür ederek MASTÖB’ün geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi.  Yeni bir yönetim olmamıza rağmen kısa sürede çok güzel faliyetler yaptığımıza inanıyorum ve  Mastöb’ün misyonunu en iyi şekilde yerine getireceğiz diyen  Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Genel Başkanı Bekir Alyüz, “MASTÖB çatısı altında Alevisiyle, Sünnisiyle bir araya gelmenin ve uyum içinde olmanın güzelliğini yaşamaktayız” dedi.

MASTÖB YÖNETİMİ  KATILIMDA OLDUKÇA MEMNUN

MASTÖB tarafından düzenlenen iftar yemeğine, AK Parti Malatya Milletvekili  H. Cemal Akın, CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İstanbul  3.Bölge Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan,  Pütürge Belediye Başkanı Dr. Nejdet Ayaydın, Emniyet Müdürü Başmüfettiş  Hasan Adak, İstanbul  Valiliği Özel Kalem Müdürü Nafi İlçin, İstanbul Valiliği Bilgi İşlem Şube  müdürü Ramazan Tozal ve birçok sivil toplum örgütü yöneticilerinin yanısıra yüzlerce Malatyalı katıldı.

GECEYE KATILAN BAZI DERNEKLER
Malatya Altın Kayısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Malatya Doğanyol Bahram Köyü Derneği
Malatya Doğanyol Koruntay Köyü Sosyal ve Yardımlaşma  Derneği 
Malatya Kale Aluçlu Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği
Malatya Kamıştaş Köyü Dayanışma  Derneği
Malatya Pütürge Akpınar Köyü Sosyal ve Yardımlaşma Derneği
Malatya Pütürge Aktarla Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği
Malatya Pütürge Alihan Köyü ve Mezraları Derneği
Malatya Pütürge Arıtoprak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Malatya Pütürge Çaygören Köyü Derneği
Malatya Pütürge Çayköyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Malatya Pütürge Kavaklıdere (Rıka) Köyü Sosyal ve Yardımlaşma  Derneği
Malatya Pütürge Nohutlu Kasabası Kosanlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
Malatya Pütürge Ormaniçi Köyü Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma  Derneği
Malatya Pütürge Örencik Yamaç Köyler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği
Malatya Pütürge Örnek Köyü Derneği
Malatya Pütürge Pazarcık Sanayi Sosyal Dayanışma Derneği
Malatya Pütürge Poskıran Köyü Derneği
Malatya Pütürge Söğütlü Köyü Yardımlaşma Derneği
Malatya Pütürge Tosunlu Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Malatya Pütürge Gümüşsuyu  Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Malatya Pütürge Mustolar  Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Haber ve Fotoğraflar: Ferhat Canbey / İstanbul

Editör: TE Bilisim