Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında sabahın erken saatlerinde Bayrampaşa meyve sebze halini ziyaret etti. Daha sonra Büyük İstanbul Otogarı'nı da gezen Kılıçdaroğlu, seçilmesinden bir hafta sonra bütün sıkıntıları gideceği sözünü verdi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, saat 06.30 sıralarında CHP'nin İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile birlikte Bayrampaşa meyve sebze halini ziyaret etti. Esnaf, sıkıntılarını dinleyen Kılıçdaroğlu'na en çok otopark ücretlerinden yakındı. Kemal Kılıçdaroğlu bu sıkıntıların seçilmesi durumunda, seçimden bir hafta sonra giderileceğini söyledi. Kendisine ikram edilen meyveleri yiyen Kılıçdaroğlu, nar suyunu da içtikten sonra İstanbul Yaş Meyve Sebze Bostan Komisyoncuları Derneği'nde kahvaltı yaptı. Dernek üyelerine projeleri hakkında bilgi veren Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra haldeki esnaf ziyaretini sürdürdü. Kılıçdaroğlu, gezisi sırasında teneke içinde yaktıkları ateşle ısınmaya çalışan esnaf ve hamallarla sohbet etti.

Kılıçdaroğlu ve Tekin, daha sonra Bayrampaşa'da bulunan Büyük İstanbul Otogarı'na gitti. Otogar Esnaflar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Şahap Önal, esnafın sıkıntılarını anlatarak, "Otogar'ın zemin katında bin 700 civarında dükkan var. Bu dükkanlar yıllardır boş. Dükkanların tapusu yok. Kimse ilgilenmiyor" dedi.

Sıkıntıları birlikte giderecekleri sözünü veren Kılıçdaroğlu, daha sonra otobüs firmalarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ekonomik krizden bunaldıklarını söyleyen esnafa, "Ekonomik kriz Türkiye'nin her yerinde var. Sıkıntıları seçim sonrasında hep birlikte çözeceğiz" dedi. Gezisi sırasında bir berbere de giren Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra otogardan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim