İYGAD Üyeleriyle iftarda buluştu
 
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Esenkent Hasbahçe’deki geleneksel iftar yemeğinde üyeleriyle bir arada oldu.
 
İftar yemeğinde bir konuşma yapan Dernek Başkanı Murat Abdullahoğlu, “Sayın misafirlerimiz, değerli gazeteci arkadaşlarım. İstanbul Yerel Gazeteciler Derneğinin düzenlediği geleneksel iftar yemeğimize hepiniz hoş geldiniz.

İstanbul Times Haber Merkezi

Derneğimizin bu iftarları gelenek haline geldiği için bizim yönetim kurulumuzda bu geleneği bozamamak için bu akşamki iftar programımıza siz değerli konuklarımızı davet ettik. İstedik ki bu mübarek günde bir arada olalım. Davetimizi kırmayıp geldiğiniz için hepinize teşekkür ederiz.
Sizlerinde bildiği gibi İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği 2002 yılında kurulmuş ve bu güne kadar sağlam adımlarla gelmiş bir sivil toplum örgütüdür. Çalışmaları her zaman üyelerinin lehine olmuş, birlik ve beraberliği kuvvetlendirici çalışmalar yapmıştır.

Kısa bir süre önce geçirdiğimiz dernek seçimlerden sonra üyelerimiz arasında her ne kadar da ufak defek problemler olsa da, bunlar büyütülecek olaylar değildir. Çünkü bizler bir aileyiz ve her aile içerisinde sorunlar yaşanmaktadır. Önemli olan bu sorunların çözümünü bulmaktır.

Şu anda iş başında olan ben ve yönetim kurulum derneğimizin prestijini artıracak ve derneğimizi İstanbul’da söz sahibi yapacak bir çok proje ve çalışmanın hazırlığını yapmıştır.

Malünunuz, içinde bulunduğumuz yaz tatili ve Ramazan ayı nedeniyle bu çalışmalarımız biraz da olsa gecikmeli bir şekilde yürümektedir. Ama tatilin bitmesiyle beraber sizlere söz verdiğimiz bütün projeler bir bir hayata geçecektir.

Bunların en başında gelen meslek içi eğitim. Bununla ilgili bir üniversite ile yaptığımız görüşmelerde üyelerimize mesleki eğitim konusunda yardımcı olacaklarının sözünü almış bulunuyoruz.
Bundan önce Derneğimize verilen lokal yeri sözlerinin de takipçisi olarak sonlandıracağız.

Yine son olarak dernek yönetim kurulunun girişimiyle Derneğimiz İstanbul’da adı bilinen bir hale gelmiştir. İstanbul Valimiz Sayın Hüseyin Avni Mutlu özellikle yerel basını önemsediğini göstermiş ve bizimle bir çok kez bir araya gelmiştir.

İYGAD Üyelerinin ücretsiz ulaşımı konusunda kendisi yardımcı olacağını söyleyerek konunun Büyükşehir Belediyesi ile görüşülmesine de ön ayak olacağını belirtmiştir.

Dernekçilik gönül işidir. Yönetim kurulunu oluşturan bütün arkadaşlarımız sizler gibi bir yandan da kendi mesleklerini sürdürme çabası içerisindedir. İmkanlarımız dahilinde özellikle İstanbul’daki yerel gazeteciliği saygın bir hale getirmek için elimizden geleni yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz. Kaldığınız için tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Dernek üyelerinin yanı sıra siyasilerinde ilgi gösterdiği iftar yemeğine CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Vekili Temur Akçiçek, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karaca, Küçükçekmece Meclis Başkanvekili Hüseyin İpek, Küçükçekmece Belediye Meclis Üyeleri Seymen Gençtürk ve Oruç Oymak, Küçükçekmece Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Peksoy, İstanbul Berberler Odası Başkan Adayı Murat Biçer, Küçükçekmece Belediyesi Basın bürosu çalışanlarından Gürol Kenar, Avcılar Şoförler Odası Başkanı Kemal Türk, Avcılar Şoförler Odası Başkan Vekili Yunus Yıldırım, Avcılar Şoförler Odası Denetim Kurulu Başkanı Cavit Madendere, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Melahat Kayıkçı Avcılar Kaymakamlık Yazı İşler Müdürü (Kaymakam Vekili), Türk Hava Kurumu Avcılar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Güler Kaya, CHP Avcılar Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Doğan, CHP Avcılar Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir, Esenyurt Belediyesi eski meclis üyesi Engin Karaboz, İYGAD Eski Başkanlarından Muhlis Polat ve Metin Karakoç ve dernek üyesi bir çok gazeteci yoğun katılım gösterdiler.
 
İTHA.
 
 
Editör: TE Bilisim